autor:

lilisor lilisor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

varza calita

Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lilisor lilisor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 martie 2008

Ingrediente
1-2 verze(acra sau dulce), 4 cepe potrivite, 1 morcov, 450g costita afumata, marar, patrunjel, piper boabe, boia iute/dulce, 3-4 linguri bulion, 2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei, se adauga si costita sa se caleasca putin. Dupa ce s-au calit se adauga varza tocata fideluta. Se acopera cu apa si se lasa la fiert, se mai completeaza cu apa daca este nevoie. Inainte sa se bage la cuptor se adauga morcovul, mararul, patrunjelul, boia, dafinul si bulionul. Se amesteca si se da la cuptor pana scade apa si pana varza capata o culoare aramie. Se poate servi cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "varza calita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza (acra) calita cu carne de porc

Varza (acra) calita cu carne de porc

Am taiat varza fideluta dupa ce a stat la scurs si desarat.Am calit ceapa in putin ulei si carnea

9 voturi    4 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Varza noua calita cu coasta afumata

Varza noua calita cu coasta afumata

Se pune uleiul intr-o cratita si se adauga coasta taiata bucati, se lasa putin la rumenit. Se toaca

4 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Imi place !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    DoinaM , 22 noiembrie 2008

    Asta e varza fiarta , nu calita. Varza calita intr-adevar se caleste cu ceapa, la foc mic, acoperita cu capac sa-si lase apa si in zeama asta fierbe.Lafarsit se da la cuptor o jumatae de ora.. Daca este nevoie se pune putina apa ca sa nu se arda, sau putin vin alb. Ingredientele sunt aceleasi dar modalitatea de a o prepara este putin diferita.

    • Fara foto

      Omu , 20 septembrie 2008

      Asta nu e varza calita e la cuptor, calita e cand e calita pe aragaz.

    • Gabriela Urucu

      Gabriela Urucu (Chef de cuisine) , 10 iulie 2008

      Eu de obicei ornez varza..ptr ca sunt vegetariana ptr a arata mai bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • 1-2 verze(acra sau dulce)
  • 4 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 450g costita afumata
  • marar
  • patrunjel
  • piper boabe
  • boia iute/dulce
  • 3-4 linguri bulion
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de lilisor lilisor
pui pe sticla

pui pe sticla

Se decongeleaza si se spala foarte bine puiul,se spala o sticla de bere se umple cu apa calduta,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
saramura de peste

saramura de peste

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa

38 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
pasta de usturoi

pasta de usturoi

se curata usturoiul si se piseaza bine cu sate, dupa aceea se freaca cu ulei (ca la maioneza) dupa

4 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci pleurotus cu smantana