autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu bame

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
2 kg de varza proaspata, 2 cepe, 300 g bame, 1/2 kg suc de rosii sau 1 kg rosii proaspete, 1/2 lingurita sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la foc mic intr-un vas gros de fier.
Se curata varza, se toaca marunt sau se da prin razatoare, se freaca cu sare si se pune la fiert impreuna cu ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita cu un capac si se amesteca des.
Se oparasc rosiile, se curata de coaja si se toaca foarte marunt, iar cand varza s-a inmuiat suficient se pun si rosiile la fiert.Se spala bamele si se curata de codite se adauga si ele.Se amesteca des pentru a nu se prinde.Daca este cazul se poate adauga cateva picaturi de apa, dar cu cat e preparata mai scazuta cu atat mancarea este mai gustoasa.La sfarzit se adauga uleiul si se poate da la cuptor timp de 15-20 de minute.Se serveste cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR

CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR

Cartofi fierti se curata si se taie felii si se pun intr-un vas Jena peste un pic de ulei de masline.

39 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Tarta de cartofi si dovlecei cu ceapa verde

Astazi,o reteta pe care am gasit-o pe blogul Retete de mancaruri .Este o reteta rapida,cu ingrediente

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de varza proaspata
  • 2 cepe
  • 300 g bame
  • 1/2 kg suc de rosii sau 1 kg rosii proaspete
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Sarmalute cu ciuperci in foi de vita