autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu bame

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
2 kg de varza proaspata, 2 cepe, 300 g bame, 1/2 kg suc de rosii sau 1 kg rosii proaspete, 1/2 lingurita sare, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la foc mic intr-un vas gros de fier.
Se curata varza, se toaca marunt sau se da prin razatoare, se freaca cu sare si se pune la fiert impreuna cu ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita cu un capac si se amesteca des.
Se oparasc rosiile, se curata de coaja si se toaca foarte marunt, iar cand varza s-a inmuiat suficient se pun si rosiile la fiert.Se spala bamele si se curata de codite se adauga si ele.Se amesteca des pentru a nu se prinde.Daca este cazul se poate adauga cateva picaturi de apa, dar cu cat e preparata mai scazuta cu atat mancarea este mai gustoasa.La sfarzit se adauga uleiul si se poate da la cuptor timp de 15-20 de minute.Se serveste cu mamaliguta calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu bame" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi prajiti cu cascaval

Cartofi prajiti cu cascaval

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea speciala pentru cartofi cu gaurele sau se feliaza

27 voturi    12 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume

(2 porții) Pentru a mai schimba un pic seria pastelor vă propun o rețetă, zic eu, sănătoasă

4 voturi    6 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 kg de varza proaspata
  • 2 cepe
  • 300 g bame
  • 1/2 kg suc de rosii sau 1 kg rosii proaspete
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza a la Cluj (cu varza dulce) Varza a la Cluj (cu varza dulce)

Acest preparat il gasiti foarte des in zona Ardealului, gatit fie cu varza dulce, fie cu varza murata (cel mai des). Eu prefer sa o

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita