autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Varza cu carne

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2013

Ingrediente
800 g carne vitel, 1,2 kg varza proaspata, 1 ceapa rosie, 1 rosie, 1/2 ardei gras, 2 linguri untura, 200 ml bulion facut in casa, cimbru, marar verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Varza o taiem fideluta si o facem cu putina sare.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Rosia si ardeiul, le spalam , le stergem , apoi le tocam marunt.
Carnea o taiem in cubulete potrivite de 2-3 cm.
Intr-un vas de tuci topim untura , apoi sotam ceapa, ardeiul si rosia in ea. Cand sunt bine facute adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile pina isi schimba culoarea.
Adaugam apa pina depaseste carnea, apoi adaugam varza , cimbrul si mararul verde .
Condimentam cu piper proaspat macinat si adaugam apa atat cat sa ajunga la nivelul de sus al verzei.
Reducem focul la mic, acoperim vasul si lasam o ora sa fiarba bine carnea si varza.
Dupa o ora adaugam bulionul si lasam sa mai fiarba toate pina sunt bine patrunse.
Nu este nevoie sa amestecam varza cu carnea, pentru ca daca sunt la foc mic, acestea se vor patrunde bine.
Daca mai este cazul, adaugam si putina sare.
Cand toate sunt bine facute, servim varza alaturi de carne.
Cine doreste, la servire, poate adauga o lingura cu smantana.
Varza asta a doua zi va fi si mai bună, i se patrund toate aromele...
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmale din carne de porc si varza acra

Sarmale din carne de porc si varza acra

Carnea de porc se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt. Se amesteca cu orez,

23 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmale cu carne de porc si varza acra in dovleac

Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de

17 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    Ce bine arata Sidy, pastreaza-mi si mie o portie, mai ales ca are carnita de vita.

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 800 g carne vitel
  • 1,2 kg varza proaspata
  • 1 ceapa rosie
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 2 linguri untura
  • 200 ml bulion facut in casa
  • cimbru
  • marar verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce bine arata Sidy, pastreaza-mi si mie o portie, mai ales ca are carnita de vita.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
MUSACA DE VINETE SI MORCOVI