autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Varza cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 4 kg varză proaspata, 1 kg rosii, 200 g costita afumata, 200 g smintina, 100 ml vin, 200 ml ulei, (untura), 200 ml supa, sare, piper, foi dafin, cimbru, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala si se fierbe inabusita in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina supa sau apa. Spre sfirsitul inabusirii se adauga vinul, stropind bucatile de carne. Varza se curata de cotoare, se spala, se taie in fisii subtiri sub forma de fideluta, apoi se freaca cu sare. Costita se prajeste usor in tigaie, in uleiul ramas, apoi se adauga varza, foi de dafin, cimbru, piper boabe si putina apa pentru inabusire. Se fierbe varza inabusit, in cratita acoperita, cca 30 minute. Spre sfirsitul inabusirii se adauga rosiile care au fost curatate, spalate si taiate sferturi, apoi carnea cu sosul format. Se amesteca bine componentele si se introduce vasul in cuptor, mentinindu-se inca 40 minute. Se poate inabusi si pe plita, vasul fiind acoperit cu capac. Se verifica gustul. Se serveste in farfurie portia de carne cu varza deasupra si cu smintina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancare de varza alba cu carne de porc

Mancare de varza alba cu carne de porc

Carnea se taie in bucati potrivite. Varza se taie fideluta si ceapa se taie marunt. Punem putin

8 voturi    6 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Varza proaspata cu carne de porc

Varza proaspata cu carne de porc

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs.

35 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    l c (Bucatar sef):

    Super! Am pus ciolan neafumat. Putin vin alb merge foarte bine cu varza dulce. Miroase foarte bine. Nu am mai pus smantana, pentru a-i simti mai bine gustul.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nita Danut , 01 septembrie 2013

    super buna.

  • Fara foto

    Dj Nick Pizzar , 25 noiembrie 2009

    Super Buna reteta ...am incercato ... Si n-am cuvinte...

  • Fara foto

    catalin (Bucatar) , 18 iulie 2009

    Este super tare!

Dificultate

Medie

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 4 kg varză proaspata
  • 1 kg rosii
  • 200 g costita afumata
  • 200 g smintina
  • 100 ml vin
  • 200 ml ulei
  • (untura)
  • 200 ml supa
  • sare
  • piper
  • foi dafin
  • cimbru
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Dj Nick Pizzar

Super Buna reteta ...am incercato ... Si n-am cuvinte...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
PULPE CU CARTOFI LA CUPTOR