Ingrediente
500 g varza de Bruxelles taiata fideluta., 2 rosii taiate marunt., 5 linguri susan., 3 linguri seminte de floarea-soarelui., , Sosul:, , 3 rosii mari., 3 linguri iaurt., 1/2 lingurita suc proaspat de lamaie., 1/2 ceapa tocata fin., 1 praf de sare de mare., cateva picaturi de miere., cimbru,sare,piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
0 voturi
Mod de preparare
2. Separat, se pregateste sosul, cu ajutorul unui mixer, care se toarna peste compozitia preparata mai sus si se amesteca usor. Se serveste imediat.
O reteta mai mult decat savuroasa, plina de vitamine. Varza de Bruxelles este considerata de unele persoane ca fiind lipsita de gust, insa secretul consta in felul in care o prepari. Este necesar ca legumele sa fie foarte proaspete si, de asemenea, trebuie sa rezisti tentatiei de a le gati o perioada de timp exagerata - in caz contrar, aroma lor dulceaga va disparea.
Preparata in mod adecvat, aceasta leguma reprezinta o tratatie dietetica excelenta. Nu contine foarte multe grasimi si sodiu, iar o varza de Bruxelles are in jur de zece calorii. Contine foarte multe fibre si vitamina C - pastrand proportiile si tinand cont de dimensiunile si greutatea acestei legume, varza de Bruxelles are de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala, iar patru pana la sase verze de Bruxelles contin necesarul zilnic de vitamina C pentru o persoana adulta.
De asemenea, aceasta leguma este o sursa foarte buna de vitamina D si acid folic, fiind recomandata in dieta femeilor insarcinate. Varza de Bruxelles contine glucozinolati, compusi care ajuta in lupta impotriva cancerului, in special a celui de intestin si de tract alimentar.
Acest aliment este bun si in curele de slabire,eu o folosesc foarte des.Pofta buna !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Imi plac mult,sunt tare gustoase si sanatoase...