Ingrediente
1,2 kg carne porc (pulpa, ceafa, jambon crud), 1 varza dulce 1,5-2 kg, 1 ardei gras/gogosar, 1 peperoni, 4-5 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 legatura marar si patrunjel, 50 g ketchup, 2 lingurite zahar, 10 ml ulei, foi de dafin, cimbru, sare, piper, paprika
Dificultate: Medie | Timp: 1h 25 min
57 voturi
Mod de preparare
Lasati la foc mic cu capac si taiati varza (vezi video) marunt, frecati-o cu 2 lingurite de sare, iar dupa 10-15 minute clatiti-o cu apa, stoarceti-o bine si puneti-o peste carne.
Dati vasul la cuptor la foc potrivit. Dupa 20 minute, adaugati ketchup, verdeata tocata, 2-3 foi de dafin si puneti deasupra rosiile feliate. Mai lasati sa stea la cuptor inca 45 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Verificati din cand in cand daca nu a scazut prea mult zeama (adaugati putina apa).
Dregeti gustul de sare si piper si este gata. Asezati pe farfurii bucati de carne, varza, putina zeama si felii de rosii si ardei pentru decor.
Pofta buna.
Vasile Orban , 12 iulie 2013
mmmmmm yamyyyy
Georgeta Beschea , 07 iunie 2013
daaaa, cred ca este buna......
constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010
O bunatate !
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
Multumesc. Mariana, ai dreptate. Sunt diferite retete pentru varza dulce. Acum am incercat reteta asa, alta data altfel.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009
În afară de roşii şi un ardei iute, bine înţeles carnea cu puţină grăsime, ca să-i dea un gust mai bun şi mult mărar, eu nu pun nimic în varza dulce. Am impresia că i strică gustul.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
parca imi si miroase.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Bun,bun,bun...