autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza dulce cu carne de porc la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2009

Ingrediente
1,2 kg carne porc (pulpa, ceafa, jambon crud), 1 varza dulce 1,5-2 kg, 1 ardei gras/gogosar, 1 peperoni, 4-5 rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 legatura marar si patrunjel, 50 g ketchup, 2 lingurite zahar, 10 ml ulei, foi de dafin, cimbru, sare, piper, paprika

Dificultate: Medie Timp: 1h 25 min

57 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea bucati mai mari si se pune la prajit intr-un vas de tuci in ulei. Dupa ce a prins putina crusta pe toate partile se adauga ardeii, ceapa si morcovul tocate marunt. Adaugati 2 pahare de apa, zahar, sare, piper, paprica si putin cimbru.
Lasati la foc mic cu capac si taiati varza (vezi video) marunt, frecati-o cu 2 lingurite de sare, iar dupa 10-15 minute clatiti-o cu apa, stoarceti-o bine si puneti-o peste carne.
Dati vasul la cuptor la foc potrivit. Dupa 20 minute, adaugati ketchup, verdeata tocata, 2-3 foi de dafin si puneti deasupra rosiile feliate. Mai lasati sa stea la cuptor inca 45 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Verificati din cand in cand daca nu a scazut prea mult zeama (adaugati putina apa).
Dregeti gustul de sare si piper si este gata. Asezati pe farfurii bucati de carne, varza, putina zeama si felii de rosii si ardei pentru decor.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole verde gratinata cu cascaval

Fasole verde gratinata cu cascaval

Fasolea se curata, se taie potrivit de mare, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce

2 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita cu ciuperci

Tocanita cu ciuperci

Se curata, spala, se toaca marunt ciupercile, rosiile, ceapa, ardeiul si verdeata. Se pun la calit

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Camarasan , 26 iulie 2015

    da este deosebit de gustoasa

  • Fara foto

    Ghetu Vasile , 06 iulie 2014

    fara cuvinte....cu mamaliguta !!

  • Fara foto

    Titel Titi , 14 octombrie 2013

    foarte gustoasa!

    • Fara foto

      Vasile Orban , 12 iulie 2013

      mmmmmm yamyyyy

    • Fara foto

      Georgeta Beschea , 07 iunie 2013

      daaaa, cred ca este buna......

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc. Mariana, ai dreptate. Sunt diferite retete pentru varza dulce. Acum am incercat reteta asa, alta data altfel.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      În afară de roşii şi un ardei iute, bine înţeles carnea cu puţină grăsime, ca să-i dea un gust mai bun şi mult mărar, eu nu pun nimic în varza dulce. Am impresia că i strică gustul.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      parca imi si miroase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      Bun,bun,bun...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 25 min

57 voturi

Ingrediente

  • 1,2 kg carne porc (pulpa
  • ceafa
  • jambon crud)
  • 1 varza dulce 1,5-2 kg
  • 1 ardei gras/gogosar
  • 1 peperoni
  • 4-5 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura marar si patrunjel
  • 50 g ketchup
  • 2 lingurite zahar
  • 10 ml ulei
  • foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • paprika

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Carne de pui cu sos de ciuperci si orez cu legume