autor:

ALINA BANICA

» » , Conserve si muraturi, Salate

Varza murata de vara

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2010

Ingrediente
Una din salatele mele preferate pe timp de vara este cea de varza murata de vara, murata in plin soare timp de cateva zile. Dar, pe cat de repede se mureaza, tot atat de repede trebuie si consumata, pentru ca se oxideaza., , -4 kg de varza proaspata, -1 legatura de marar cu floare, -piper boabe, -frunze de dafin, -120 g sare., , Pentru solutie:, -1 l apa, -1 lingura miere de albine, -30 ml otet din vin, -mustar boabe.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

1. Se curata varza de cotoare si de frunzele exterioare.
2. Se toaca marunt si se adauga peste ea sarea.
3. Se freaca foarte bine si se lasa 30 de minute sa se inmoaie.
4. Pe fundul borcanului curat si uscat se aseaza o tulpina de marar cu floare, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.
5. Apoi se aseaza un strat de varza, se adauga iar marar, piper si dafin, iar varza si incheiem cu marar, piper si dafin. Trebuie sa avem grija sa apasam totul foarte bine.
6. Se prepara solutia din apa, otet, miere si boabe de mustar, se aduce la fierbere si se toarna fierbinte peste varza.
7. Se tine borcanul la soare timp de 3-4 zile, dupa care se pote servi.

Se poate servi ca si salata alaturi de diferite preparate, sau se poate face varza calita, se poate folosi la ciorbite de vara cu legume, totul in functie de imaginatie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata mixta

Salata mixta

Punem intr-un bol boabele de fasole si de porumb. Curatam, spalam si dam pe razatoarea mare morcovul

9 voturi    6 comentarii
15 min
Salate de legume
Salsa de ardei cu piersici si rosii

Salsa de ardei cu piersici si rosii

Spalam bine ardeii, , gogosarul si rosiile, le stergam si apoi le taiem marunt. Ceapa curatata o

2 voturi    0 comentarii
25 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Aveti dreptate, dar cat am pus eu sunt cele 4 kg de varza, au intrat toate in borcan, chiar acum vreau sa incerc cum a iesit... Puteti pune si in borcane mai mici ca si gramaj, dar tot se va oxida pentru ca reteta este cu totul diferita fata de cea de iarna. La momentul respectiv o voi posta si pe aceea.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Foarte interesanta reteta !Nici nu m-am gandit la asta...Bravo tie ! Si daca spui ca se oxideaza asa repede....se poate face mai putina....

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      O minunãtie!!!merçi de retetã*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Cred ca trebuie tinuta seama de specificul zonei din care suntem si din care provine reteta...in Dobrogea se mananca foarte multe muraturi, chiar daca este vara, chiar daca este iarna... Aceasta este una din multe altele pe care le am pentru timpul verii...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Interesant,merita incercata.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Trebue sa fie tare buna, nu am pus niciodata varza la murat in perioada de vara...dar am sa incerc. Felicitari *****

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Chiar aveam nevoie de astfel de reteta,mersi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • Una din salatele mele preferate pe timp de vara este cea de varza murata de vara
  • murata in plin soare timp de cateva zile. Dar
  • pe cat de repede se mureaza
  • tot atat de repede trebuie si consumata
  • pentru ca se oxideaza.
  • -4 kg de varza proaspata
  • -1 legatura de marar cu floare
  • -piper boabe
  • -frunze de dafin
  • -120 g sare.
  • Pentru solutie:
  • -1 l apa
  • -1 lingura miere de albine
  • -30 ml otet din vin
  • -mustar boabe.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de vinete