autor:

» » Mancaruri cu carne

Varza umpluta cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 500 g carne de vita,, * 250 g carne de porc,, * 100 g costita,, * 100 g orez,, * 200 g ceapa,, * 3 kg varza alba, dulce,, * 100 g untura,, * 500 g sos tomat,, * 500 g rosii,, * 200 g smantana,, * 500 ml supa,, * sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea si costita se spala si se taie bucati. Varza se alege cite una la portie si se curata de cotoare avind grija sa ramina intreaga; se opareste in apa clocotita cu sare si se scurge. Orezul se fierbe pe jumatate in apa clocotita si se raceste. Carnea, costita, ceapa se tree prin masina de tocat. In compozitia obtinuta se adauga sare, piper pisat si orezul. De la fiecare capatina se scoate mijlocul si in locul ramas se pune umplutura. Din aceasta compozitie se umplu capatinile de varza si se asaza intr-o tava unsa cu untura sau ulei. Se pune capac la umplutura o frunza de varza, se adauga supa si se introduce la cuptor cca 40 minute. Rosiile se oparesc, apoi se curata de coaja si se taie jumatati. Spre sfirsitul inabusirii verzei (la cuptor), se adauga o jumatate de rosie pe fiecare capatina si sosul tomat. Se mai continua inabusirea cca 5 minute. Se serveste in farfurie o capatana la portie, cu sosul tomat si smintina deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza umpluta cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 500 g carne de vita,
  • * 250 g carne de porc,
  • * 100 g costita,
  • * 100 g orez,
  • * 200 g ceapa,
  • * 3 kg varza alba
  • dulce,
  • * 100 g untura,
  • * 500 g sos tomat,
  • * 500 g rosii,
  • * 200 g smantana,
  • * 500 ml supa,
  • * sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui pe sticla