Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un bol cu apa calduta si iaurt). Aceasta compozitie se framanta si se adauga treptat un amestec caldut din apa si iaurt, in functie de cat este nevoie (pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini) si se lasa la dospit minimum 1 ora.
Intre timp se taie varza, se presara cu sare si se lasa aprox 15 minute (pana cand lasa apa). Apoi se stoarce si se pune la calit. Optional se mai adauga sare si bineinteles piper.
Dupa ce aluatul a dospit, se intinde in fasii subtiri in centrul carora se pune varza si se impleteste precum in imagine. Palanetele se lasa la copt 25-30 de minute, dupa care se pot servi atat calde cat si reci.
PS: Din aluatul obtinut puteti face atat varzare cat si placinta cu varza prajita in ulei.
Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii