autor:

Andreea Rus

» » Aluaturi si Foietaje

Varzar impletit

Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Rus (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2014

Ingrediente
1 varza (de aprox. 1 kg), 1 kg faina, 1 cub drojdie, sare, piper, 50 ml iaurt, apa

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste aluatul. Faina se pune intr-un recipient, iar in mijlocul ei se toarna drojdia (pe care am pus-o intr-un bol cu apa calduta si iaurt). Aceasta compozitie se framanta si se adauga treptat un amestec caldut din apa si iaurt, in functie de cat este nevoie (pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini) si se lasa la dospit minimum 1 ora.



Intre timp se taie varza, se presara cu sare si se lasa aprox 15 minute (pana cand lasa apa). Apoi se stoarce si se pune la calit. Optional se mai adauga sare si bineinteles piper.



Dupa ce aluatul a dospit, se intinde in fasii subtiri in centrul carora se pune varza si se impleteste precum in imagine. Palanetele se lasa la copt 25-30 de minute, dupa care se pot servi atat calde cat si reci.



PS: Din aluatul obtinut puteti face atat varzare cat si placinta cu varza prajita in ulei.



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Varzar impletit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Piine de casa

Piine de casa

Amestecam faina cu drojdia.Intr-un castron mare punem apa calda si adaugam zaharul, untul,sarea,ouale

7 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Taitei de casa ca la bunica

Taitei de casa ca la bunica

Stiu ca traim in secolul vitezei si suntem mereu in criza de timp. Stiu ca exista tot felul de paste

97 voturi    11 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 varza (de aprox. 1 kg)
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • piper
  • 50 ml iaurt
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Rus
Compot de fructe asortate

Compot de fructe asortate

Se spala bine fructele.Nectarinele,piersicile si perele se taie felii,strugurii se desfac de pe ciorchina

13 voturi    4 comentarii
45 min
Sucuri si compoturi de fructe
Spumoasa de strugurei

Spumoasa de strugurei

Pentru inceput se spala strugureii,apoi se zdrobesc cu furculita. Albusurile se bat spuma cu zaharul,

10 voturi    6 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tort cu fructe si piscoturi

Tort cu fructe si piscoturi

Gelatina se dizolva in 50ml de apa calduta.Intr-un bol se amesteca iaurtul cu gelatina dizolvata.

15 voturi    5 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateuri cu branza