autor:

Liana

» » , , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Paste si pizza, Retete vegetariene

Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Filipine


    Reteta postata pe: 20 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Filipine


Reteta postata pe: 20 martie 2012

Ingrediente
vermicelli -200gr(4 persoane), 2 morcovi -taiati bastonase, varza -o farfurie cu varf taiata fideluta, ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste, sparanghel verde -un manunchi, lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima), ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...), ginger -50gr laminat, alge -20gr kombu, chilli -2 bucati, sos de stridii -2 linguri, sos soia -5 linguri, ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui), Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor., Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe., Reteta pe care o las nu trebuie urmata pas cu pas,este doar orientativa.Fiecare o poate prepara cu ceea ce ii place sau ce gaseste in camara.Ar fi indicate zarzavaturile specifice anotimpului,de aceea am preferat sparanghelul salbatic ,codite de ceapa verde si morcov.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas punem pasta de orez si o acoperim in totalitate cu apa,se lasa circa 30 minute,nu mai putin.Intre timp cautam cu inversunare wok-ul ,pe care nu l-am mai folosit de jumatate de secol .Il punem cu uleiul la foc iute.Cand uleiul s-a incins se arunca cu indemanare morcovul,ceapa,gingerul,lemon grass si sparanghelul,aveti grija sa mai ramana ceva si in wok.Zarzavaturile se lasa cateva minute,nu trebuiesc calite pentru ca se inmoaie ,doar 2-3 minute pana cand uleiul patrunde foarte putin in pulpa morcovului.
Scoatem pastele din apa si le lasam la scurs .
Adaugam varza,ciupercile,algele si chilli.Amestecam ,lasam alte 3 minute pana se inmoaie varza
.Pastele scurse de apa se amesteca cu zarzavatul.Se adauga sosul de soia si cel de stridii,cele doua sosuri sunt foarte sarate si aromate ,de aceea este foarte posibil sa nu fie nevoie sa asezonam.Amestecam ingredientele cu nadejde pentru a fi patrunse de arome si sosuri.

Se servesc imediat.
Nu uitati ca este o reteta care trebuie preparata rapid,zarzavaturile trebuie sa ramana pe jumatate crude.Puteti folosi zarzavaturile care va plac cel mai mult,ardeii rosii,vinete,dovlecei .....impreuna cu carne de orice tip.
Timpul de preparare este de 45 minute(30 inmuierea pastelor si 15 minute calirea zarzavaturilor)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

  • 3 comentarii

  • Liana

    Liana (Chef de cuisine) , 21 martie 2012

    Mihai,si mie,cred ca as fi in stare sa mananc zilnic mancarea asiatica.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 martie 2012

    Excelenta! Imi place foarte mult aceste tipuri de mancare!*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 martie 2012

    Hmmmmmmmm, ce pofta mi-ai facut ! Un meniu excelent pe care eu il ador... Felicitari !*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • vermicelli -200gr(4 persoane)
  • 2 morcovi -taiati bastonase
  • varza -o farfurie cu varf taiata fideluta
  • ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste
  • sparanghel verde -un manunchi
  • lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima)
  • ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...)
  • ginger -50gr laminat
  • alge -20gr kombu
  • chilli -2 bucati
  • sos de stridii -2 linguri
  • sos soia -5 linguri
  • ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui)
  • Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor.
  • Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe.
  • Reteta pe care o las nu trebuie urmata pas cu pas,este doar orientativa.Fiecare o poate prepara cu ceea ce ii place sau ce gaseste in camara.Ar fi indicate zarzavaturile specifice anotimpului,de aceea am preferat sparanghelul salbatic ,codite de ceapa verde si morcov.

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

21 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Liana (Chef de cuisine)

Mihai,si mie,cred ca as fi in stare sa mananc zilnic mancarea asiatica.

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba de fasole uscata cu tarhon