Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in ulei cu putina apa. Vinetele se curata, se spala si se taie rondele, jumatati sau sferturi, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ceapa curatata si taiata marunt se inabusa in ulei cu putina apa, se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate, faina cernuta in ploaie si apa necesara formarii sosului si se fierb cca 30 minute. Sosul rezultat se strecoara peste carne si se mai fierbe cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinetele, care au fost coapte in cuptor, rosiile curatate si taiate felii, piperul pisat si usturoiul taiat marunt. Se mai fierb 15 minute. Se verifica gustul, timp in care se amesteca componentele. La servire, se asaza in farfurie portia de carne cu vinetele si restul de legume cu verdeata deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii