autor:

» » Mancaruri cu carne

Vinete cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 2 kg vinete, 250 ml ulei, 500 g ceapa, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 500 g rosii, 50 g usturoi, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in ulei cu putina apa. Vinetele se curata, se spala si se taie rondele, jumatati sau sferturi, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ceapa curatata si taiata marunt se inabusa in ulei cu putina apa, se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate, faina cernuta in ploaie si apa necesara formarii sosului si se fierb cca 30 minute. Sosul rezultat se strecoara peste carne si se mai fierbe cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinetele, care au fost coapte in cuptor, rosiile curatate si taiate felii, piperul pisat si usturoiul taiat marunt. Se mai fierb 15 minute. Se verifica gustul, timp in care se amesteca componentele. La servire, se asaza in farfurie portia de carne cu vinetele si restul de legume cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu carne de pui

Musaca de vinete cu carne de pui

Vinetele se spala, (daca preferati le curatati), se taie rondele de aproximativ 1 cm care se sareaza

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 2 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor