autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vinete cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 2 kg vinete, 250 ml ulei, 500 g ceapa, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 500 g rosii, 50 g usturoi, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in ulei cu putina apa. Vinetele se curata, se spala si se taie rondele, jumatati sau sferturi, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ceapa curatata si taiata marunt se inabusa in ulei cu putina apa, se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate, faina cernuta in ploaie si apa necesara formarii sosului si se fierb cca 30 minute. Sosul rezultat se strecoara peste carne si se mai fierbe cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinetele, care au fost coapte in cuptor, rosiile curatate si taiate felii, piperul pisat si usturoiul taiat marunt. Se mai fierb 15 minute. Se verifica gustul, timp in care se amesteca componentele. La servire, se asaza in farfurie portia de carne cu vinetele si restul de legume cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umpute cu carne la cuptor

Vinete umpute cu carne la cuptor

Se spala vinetele, li se taie codita apoi li se scoate miezul. Taiem ceapa, dam prin razatoarea

4 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Vanata se spala,se sterge,se taie in jumatate pe lungime si fiecare jumatate se scobeste de miez.

22 voturi    17 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 2 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez cu pulpe de pui la cuptor