autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Vinete cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1 kg carne, 2 kg vinete, 250 ml ulei, 500 g ceapa, 100 g faina, 100 g pasta de tomate, 500 g rosii, 50 g usturoi, 1 legatura verdeata, sare, piper, boia de ardei, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in ulei cu putina apa. Vinetele se curata, se spala si se taie rondele, jumatati sau sferturi, se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se introduc la cuptor. Ceapa curatata si taiata marunt se inabusa in ulei cu putina apa, se adauga boiaua de ardei, pasta de tomate, faina cernuta in ploaie si apa necesara formarii sosului si se fierb cca 30 minute. Sosul rezultat se strecoara peste carne si se mai fierbe cca 60 minute. Spre sfirsitul fierberii se adauga vinetele, care au fost coapte in cuptor, rosiile curatate si taiate felii, piperul pisat si usturoiul taiat marunt. Se mai fierb 15 minute. Se verifica gustul, timp in care se amesteca componentele. La servire, se asaza in farfurie portia de carne cu vinetele si restul de legume cu verdeata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare

Se spala si sterg vinetele, se indeparteaza cotoarele, apoi se curata de coaja. Se taie in felii,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

Vreau sa va spun ca e o mincare f.grasa.Se poate folosi carnea de vita(taiata ca pt.tocanita),sa

5 voturi    10 comentarii
3h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1 kg carne
  • 2 kg vinete
  • 250 ml ulei
  • 500 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
PUI CU SOS ROSU SI CARTOFI NOI