Se spala vinetele ,se curata de coaja si se taie felii care se pun cu sare la scurs intr-o sita.Intre timp punem in robot ceapa, morcocul si telina, taiate in bucati ,cu 2-3 linguri de ulei si tocam pana devin pasta .Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si adaugam zarzavatul din robot prajim un pic si adaugam carnea tocata.Amestecam bine pana se desface toata carnea si cand a schimbat culoarea stingem cu vinul si lasam sa se evapore .Potrivim de sare ,piper,oregano si un pic de cimbru apoi adaugam sosul de rosii. Lasam sa fiarba cu capac 15 minute .In timp ce sosul fierbe noi clatim vinetele de sare sub jet de apa rece, le uscam intr-un prosop si le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si capac,amestecam din cand in cand. Cand vedem ca s-au inmuiat le luam de pe foc .Intr-o tava cu bordul inalt punem jumate din vinete, jumate din sos si jumate din branza, taiata felii, apoi restul de vinete restul de sos si deasupra restul de branza. Punem tava in cuptorul incins la200°timp de 20-30 minute pana vedem ca branza e topita si e usor aramie.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii