Vinete cu carne la cuptor

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete mari
  • 300 gr carne tocata (de care aveti: vita ,porc,amestec)
  • 1 ceapa 1morcov 2 tulpini telina
  • 1sticla sos de rosii (500ml)
  • oregano sare piper cimbru
  • 2 mozzarella de 125 gr fiecare (sau cas de vaca proaspat sau un cascaval moale ce aveti)
  • ulei de masline
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare

Se spala vinetele ,se curata de coaja si se taie felii care se pun cu sare la scurs intr-o sita.Intre timp punem in robot ceapa, morcocul si telina, taiate in bucati ,cu 2-3 linguri de ulei si tocam pana devin pasta .Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si adaugam zarzavatul din robot prajim un pic si adaugam carnea tocata.Amestecam bine pana se desface toata carnea si cand a schimbat culoarea stingem cu vinul si lasam sa se evapore .Potrivim de sare ,piper,oregano si un pic de cimbru apoi adaugam sosul de rosii. Lasam sa fiarba cu capac 15 minute .In timp ce sosul fierbe noi clatim vinetele de sare sub jet de apa rece, le uscam intr-un prosop si le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei si capac,amestecam din cand in cand. Cand vedem ca s-au inmuiat le luam de pe foc .Intr-o tava cu bordul inalt punem jumate din vinete, jumate din sos si jumate din branza, taiata felii, apoi restul de vinete restul de sos si deasupra restul de branza. Punem tava in cuptorul incins la200°timp de 20-30 minute pana vedem ca branza e topita si e usor aramie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise