Reteta postata pe: 22 iunie 2008
Ingrediente
2 vinete, 1/2 kg rosii, ulei, 1 catel de usturoi sau un fir de usturoi verde, patrunjel, sare, piper, faina
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se curata vinetele si se taie in bucatele pe care le dai prin faina si se prajesc in ulei.Cand sunt gata , se scot pe niste servetele ca sa se scurga de ulei. Se curata rosiile si usturoiul, apoi se taie rosiile in sferturi si se toaca usturoiul, se prajesc intr-o tigaie cu ulei, pana se inmoaie bine, se potriveste la gust cu sare si piper si se dau deoparte.Se aseaza vinetele intr-un vas ena , se toarna pestre ele sosul de rosii si presari patrunjelul tocat marunt. Se da mancarea la cuptor incins si se lasa cam 5-10 minute, se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Se spala vinetele si se feliaza pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fara a le taia codita.
16 voturi
7 comentarii
1h 30 min
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline,in care se prajeste ceapa taiata marunt;cind e aurie,se pune
27 voturi
8 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 august 2010
O bunatate !