autor:

nicoleta

» » Retete de post

Vinete cu usturoi

Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicoleta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 26 iunie 2009

Ingrediente
2-3 vinete (sa fie mai fragede fara prea multe seminte), ulei de masline, 1 capatana de usturoi, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se taie vinetele rondele de 0.5-1 cm si se calesc usor pe ambele intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Se scot intr-o tava si se condimenteaza cu sare si piper .Separat se curata si se zdrobeste usturoiul(se scoate si mijlocul verde nu da indigestie dupa consumare) intr-un mojar de lemn(nu se oxideaza) si se adauga ulei de masline.Se aseaza intr-o cutie de plastic un strat de vinetepeste care se pune ulei cu usturoi si se continua tot asa.Se pune capac si se pastreaza la rece.Se consuma a doua zi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Se coc vinetele (eu le-am copt pe tabla si au iesit mai inchise la culoare), se curata si se pun

10 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Salata de vinete cu usturoi si iaurt

Salata de vinete cu usturoi si iaurt

Se toaca vinetele,se pun intr-un bol mai mare,se adauga usturoiul pisat,mustarul,iaurtul ,sarea si

39 voturi    8 comentarii
25 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Merita incercata !

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2009

    Sunt sensibila la vinete, de aceea ,pentru a putea consuma acest preparat, intotdeauna , dupa ce tai vinetele in rondele, le sarez si le las cca.15 minute,intr-o strecuratoare de plastic, ca sa nu se oxideze.Apoi, le sterg cu u servetel de surplusul de apa si le calesc in ulei.Asa nu risc o criza de fiere.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de nicoleta
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Ciocolata si untul se pun la topit intr-un vas pe abur.Galbenusele se freaca spuma cu 2 linguri de

6 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

PRAJITURA CU MAC SI FRUCTE

Se fierbe macul in lapte 5 minute si se pune la racit.Se freaca untul cu zaharul pana devine spumos

10 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu dovleac Placinta cu dovleac

Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu ciocolata (GlutenFree) Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul,

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Pluta cu creveti