autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete fripte

Autor: Cristiana Ionescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristiana Ionescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 decembrie 2006

Ingrediente
vinete fara seminte: 1 kg, usturoi uscat: 2 capatani, patrunjel proaspat: o legatura, sare grunjoasa: 2 linguri, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Vinata se taie felii nu prea groase dar nici prea subtiri, se aseaza intr-un castron si se sareaza cu sarea grunjoasa, se lasa la inmuiat cam 15 minute.
Usturoiul se preseaza /stoarce, patrunjelul se taie marunt marunt.
Usturoiul si patrunjelul se aseaza intr-un castron si se amesteca cu ulei de masline pana devine omogena compozitia.
Dupa cele 15 minute se iau feliile de vanata si se frig pe gratar ( de preferat gratar cu carbuni), cand se usuca, dar nu se ard se aseaza in castronul cu compozitia omogena ( ulei+usturoi+patrunjel). GATA va urez pofta buna ..
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete fripte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti

2 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mazare verde cu pui

Mazare verde cu pui

Ceapa se curata si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei pina devine sticloasa.Adaugam pasta

7 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • vinete fara seminte: 1 kg
  • usturoi uscat: 2 capatani
  • patrunjel proaspat: o legatura
  • sare grunjoasa: 2 linguri
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Piureu de cartofi dulci – specific american