autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete fripte

Autor: Cristiana Ionescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 decembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristiana Ionescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 decembrie 2006

Ingrediente
vinete fara seminte: 1 kg, usturoi uscat: 2 capatani, patrunjel proaspat: o legatura, sare grunjoasa: 2 linguri, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Vinata se taie felii nu prea groase dar nici prea subtiri, se aseaza intr-un castron si se sareaza cu sarea grunjoasa, se lasa la inmuiat cam 15 minute.
Usturoiul se preseaza /stoarce, patrunjelul se taie marunt marunt.
Usturoiul si patrunjelul se aseaza intr-un castron si se amesteca cu ulei de masline pana devine omogena compozitia.
Dupa cele 15 minute se iau feliile de vanata si se frig pe gratar ( de preferat gratar cu carbuni), cand se usuca, dar nu se ard se aseaza in castronul cu compozitia omogena ( ulei+usturoi+patrunjel). GATA va urez pofta buna ..
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete fripte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti

2 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume

Dovlecei cu legume

Dovleceii se spala, se taie la capete si se fierb intregi cca 15 minute. Dupa ce s-au racit se taie

37 voturi    12 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • vinete fara seminte: 1 kg
  • usturoi uscat: 2 capatani
  • patrunjel proaspat: o legatura
  • sare grunjoasa: 2 linguri
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
CARTOFI NATUR