autor:

Lucica-Elena Puscas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete in stil italian

Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lucica-Elena Puscas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2010

Ingrediente
2 Vinete (250 g), 2 cepe rosii, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline, 100 g sunca, 4 ardei capia, 50 g ketchup, frunze de busuioc, oregano, patrunjel, 3 linguri smantana, sare, 1 lingura amidon, 200 g baranza Mozarella

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

48 voturi

Mod de preparare

Vinetele spalate se taie pe lungime, se cresteaza usor dupa care se fierb 5 min. in apa cu sare.Se usuca in prosop de hartie.
Ceapa si usturoiul se calesc usor, se adauga sunca taiata cubulete, ardeii capia taiati marunt (copti ,curatati de coaja si seminte),ketchupul, smantana, sarea si frunzele tocate. Acest amestec se leaga cu o lingura de amidon.
Intr-o tava unsa bine cu ulei de masline se aseaza vinetele, peste el amestecul pregatit si felii de mozarella.
se da cuptor 5 min.(temperatura medie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete in stil italian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Taiem dovleacul in cubulete mici. Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei

2 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
conopida la cuptor

conopida la cuptor

conopida se curata ,se spala si se taie buchetele potrivite. se pune la fiert intr-un vas cu apa

5 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Flory Flory , 23 iulie 2015

    Vinetele in italia nu se pregatesc in acest fel, reteta este americana nu italiana. Vinetele nu se fierb.

  • Fara foto

    Muraru Ana , 16 martie 2015

    UITATI-VA DEASUPRA " VINETE IN STIL ITALIAN"

  • Lucia-Elena_Puscas

    Lucia-Elena_Puscas (Bucatar) , 06 februarie 2015

    Tai vinetele in jumatate, pe lungime, apoi faci o taietura in interior, de la codita spre varf.

    • Fara foto

      ICM , 05 februarie 2015

      Nu am inteles cum se taie pe lungime si se cresteaza?

    • Fara foto

      maria , 06 iulie 2014

      arata foarte bine

    • Fara foto

      Jan E Alexandra Mustata , 02 iulie 2014

      FAINEEE DAR CIND PREZENTATI FOTO. LA UN FEL DE MINCARE TRECETI MAI INTAI DENUMIREA RESPECTIVA

    • Fara foto

      Mariana Cojocaru , 18 mai 2014

      buneeeee!!!!

    • Stefan_Homocianu

      Stefan_Homocianu (Maestru bucatar) , 29 martie 2014

      o temperatura medie ar fi intre 180 si 200 de grade

    • Fara foto

      Cristina Simona Panait , 25 noiembrie 2013

      Bun, bun bun...!!!

    • Fara foto

      Oana , 25 noiembrie 2013

      o sg remarca: eu am cuptor electric; am gasit pe ac website multe retete pe care as fi vrut sa le fac, dr sunt inutile ptr ca nu dau si temperatura exacta a cuptorului. formularea "temperatura medie" ce inseamna, concret? cuptorul meu incalzeste de la 0 grade pana la 300... deci, ce e mediu?? se poate sa se dea concret temperatura cuptorului? multumesc mult

    • Fara foto

      Gabriela Diaconita , 25 noiembrie 2013

      YAMII......

    • Fara foto

      Flori Mariana , 25 noiembrie 2013

      miam

    • Fara foto

      Cretulescu Liliana , 25 noiembrie 2013

      super

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

      Arata foarte bine si este o idee buna si rapida .

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

      Interesanta reteta ta o voi testa cat de curand. Succes pe mai departe.*****

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

      Arata foarte bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

48 voturi

Ingrediente

  • 2 Vinete (250 g)
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g sunca
  • 4 ardei capia
  • 50 g ketchup
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • patrunjel
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • 1 lingura amidon
  • 200 g baranza Mozarella

Raporteaza reteta

Retete
de Lucica-Elena Puscas
Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Intr-un castron se pun pe rnad apa, uleiu, oul, sarea, se amestaca bine si apoi se incorporeaza faina

15 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Calim la foc mediu ceapa tocata, piciorusele de ciuperci taiate cubulete mici, rosia taiata marunt. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
40 min
Aperitive
Pizza cu legume

Pizza cu legume

Pentru aluat, punem intr-un castron faina. Facem o adancitura in care faramitam drojdia si punem

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Lucia-Elena_Puscas (Bucatar)

Tai vinetele in jumatate, pe lungime, apoi faci o taietura in interior, de la codita spre varf.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Cartofi in evantai cu cascaval