autor:

Fara foto

» » Aperitive

Vinete la cuptor

Autor: Predescu Stela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Predescu Stela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2011

Ingrediente
3 vinete mari, , 3 ardei (rosu, galben, verde), , o ceapa mare, , 2 rosii, , sare, , piper, , cascaval ras, , orez, , ulei, , masline.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Vinetele se taie pe lungime in doua, se scobesc iar miezul se taie cuburi la fel ca si rosiile decojite, iar ceapa si ardeii se taie fideluta.
Se caleste ceapa pana devine aurie, se adauga ardeiul, apoi vinetele, un strop de apa, iar la urma rosiile si orezul in prealabil fiert pe jumatate. Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga verdeata tocata.
Se umplu vinetele cu compozitia obtinuta, se decoreaza cu cascavalul ras si maslinele taiate felii, se asaza intr-o tava cu ulei si se dau la cuptor ½ ora.
Pentru decor am folosit si un ardei pe care l-am umplut cu aceeasi compozitie.
Acest preparat este excelent ca si garnitura pentru friptura
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete la cuptor cu soia si ciuperci

Vinete la cuptor cu soia si ciuperci

Vinetele se curata de coaja si se pun la fiert 10 minute, dupa ce au devenit moi se pun la scurs. Soia

2 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor

Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de ~7-8 mm grosime si condimentati-le cu

9 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nelica Luminosu , 25 iulie 2013

    AM FACUT, DAR PE LANGA ACESTE INGREDIENTE AM MAI ADAUGAT FIE CARNE TOCATA, FIE FICAT DE PUI TAIAT MARUNT.ESTE DESTUL DE GUSTOS SI DACA ADAUGI SI CIUPERCI.

  • Fara foto

    Adrian Ghimus , 25 iulie 2013

    Excepțională rețetă. Am făcut așa ceva acum un an, dar am folosit și niște carne tocată de curcan, pentru umplutură. 4 jumătăți au fost mâncate în ziua preparării, iar celelalte 4, congelate câte două și consumate la câte 2 luni diferență. Mai bune ca un tort din acela care apare mereu pe site....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Predescu Stela
Salata arici

Salata arici

Se pune pieptul de pui la fiert impreuna cu morcovul, telina si patrunjelul. Cand sunt aproape gata

6 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Rulada de carne

Rulada de carne

Se curata muschiul de pielite si se sterge cu un servet umed, se taie in lungime se bate usor, dandu-i

3 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Aperitive cu carne
Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba de porc cu tarhon

Carnea se spala si se taie bucati, zarzavatul se taie si el . Se pune carnea la fiert, se indeparteaza

2 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Ceapa umpluta cu orez