autor:

Fara foto

» » Salate

Vinete marinate

Autor: MichaelaS (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MichaelaS (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
vinete, usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele. Se taie rondele. Se oparesc in apa clocotita. Se lasa sa se raceasca. Se dau prin faina. Se prajesc. Se pun intr-un castron.
Se taie usturoiul felii si se adauga peste vinete.
Peste uleiul ramas, dupa ce s-au prajit vinetele, in tigaia incinsa, se adauga o cescuta: 1/2 otet, 1/2 apa cu 1/2 lingurita de sare (sau dupa gust).
Cand amestecul este in clocot, se adauga patrunjelul tocat, apoi se rastoarna peste vinete si se lasa la rece.
Se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Muschi de vitel cu vinete marinate

Muschi de vitel cu vinete marinate

Vinetele: Vinetele le taiem in 4 pana aproape de cotor.Le prajim in ulei incins pana se rumenesc

8 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
SALATA ASORTATA DE MURATURI

SALATA ASORTATA DE MURATURI

Muraturile se spala, se taie feliute subtiri si se toarna peste ele un dressing format din ulei de

14 voturi    2 comentarii
20 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de legume cu naut si seminte Salata de legume cu naut si seminte

Aceasta salată delicioasă cu năut, legume și semințe poate fi pregatita in orice sezon pentru ca acum gasim legume proaspete

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac Rosii umplute cu crema de conopida si dovleac

Tăiem un căpăcel la rosii şi cu o lingurita scobim tot miezul, apoi le punem cu scobitura în jos să se scurgă bine de tot. Între

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Caracatita cu masline