autor:

another

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete mexicane

Autor: another (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: another (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 mai 2011

Ingrediente
- două-trei vinete mijlocii, - doi morcovi, - patru ardei graşi, - unul sau doi ardei iuţi, - o cutie medie de ciuperci conservate, - 200 de grame de porumb fiert (poate fi înlocuit cu orez), - o jumătate de lămâie, - două căpăţâni de usturoi, - cimbru, busuioc, pătrunjel, - ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă.

Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codiţele. După ce le tăiaţi, frecaţi-le cu felii de lămâie.
Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curăţate. După aceea, daţi-le cu un praf de sare.
Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, daţi-le la frigider, pentru că nu vă veţi mai atinge de ele vreo jumătate de ceas.

Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii graşi, din ardeii iuţi, din ciuperci şi din boabele de porumb fiert fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să treagă sare, pentru că după acea îl voi căli un pic, şi, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare.

Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curăţat şi mărunţit.
Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor.
Condimentez din belşug cu pătrunjel verde şi busuioc verde.

Cu amestecul respectiv umplu jumătăţile de vinete. Pun în vas crenguţe de mărar şi crenguţe de cimbru.

Final. Pun din abundenţă peste vinetele umplute pătrunjel şi busuioc verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete mexicane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pastai in sos cu usturoi

Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Ragout taranesc cu pui si ciuperci(mancare traditionala din sudul Frantei)

Amestecati 3 linguri de faina cu sare si piper.Se dau pulpele prin faina condimentata si se prajesc

20 voturi    8 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Coca Buse , 29 august 2013

    O mancare f. sanatoasa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Aspectoasa, tentanta mancarea ta!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    Bun venit pe gustos.ro! Reţeta mi se pare Ok! Să vină vara şi să avem vinete la preţuri onorabile şi o voi încerca.N-are cum să nu fie bună. "Succesuri" viitoare!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

      Numai bune pentru vegetarieni, sau langa o friptura...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • - două-trei vinete mijlocii
  • - doi morcovi
  • - patru ardei graşi
  • - unul sau doi ardei iuţi
  • - o cutie medie de ciuperci conservate
  • - 200 de grame de porumb fiert (poate fi înlocuit cu orez)
  • - o jumătate de lămâie
  • - două căpăţâni de usturoi
  • - cimbru
  • busuioc
  • pătrunjel
  • - ulei

Raporteaza reteta

Retete
de another
Ciolan afumat pe pat de legume

Ciolan afumat pe pat de legume

Eu cumpăr de obicei două ciolanele gata afumate. Le gătesc în vasul dacic, de lut! Pun vasul

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Storceag (storceac)

Storceag (storceac)

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării.

44 voturi    17 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Aspectoasa, tentanta mancarea ta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocana de porc