Este un preparat pe care-l puteţi face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de ţiglă.
Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codiţele. După ce le tăiaţi, frecaţi-le cu felii de lămâie.
Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curăţate. După aceea, daţi-le cu un praf de sare.
Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, daţi-le la frigider, pentru că nu vă veţi mai atinge de ele vreo jumătate de ceas.
Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii graşi, din ardeii iuţi, din ciuperci şi din boabele de porumb fiert fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să treagă sare, pentru că după acea îl voi căli un pic, şi, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare.
Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curăţat şi mărunţit.
Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor.
Condimentez din belşug cu pătrunjel verde şi busuioc verde.
Cu amestecul respectiv umplu jumătăţile de vinete. Pun în vas crenguţe de mărar şi crenguţe de cimbru.
Final. Pun din abundenţă peste vinetele umplute pătrunjel şi busuioc verde.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii