autor:

eugenia pavlenco

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

VINETE PASAREA MAIASTRA

Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: eugenia pavlenco (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
vinete - 2 bucati,, kaiser - 70-100 gr,, rosii - 1-2 bucati,, ardei dulce - 1 buc., cascaval tare - 100 g,, maioneza,, usturoi,, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala si se usuca vinetele, se taie-n doua pe lungime, apoi fiecare bucata rezultata se taie ca sa rezulte un evantai. Intre \"acordeoane\" se presara sare si se lasa 30 minute. Apoi se spala sarea si se usuca cu un prosop vinetele. Kaiserul, rosiile, cascavalul - se taie feliute, arediul - in fasii.

Se pun alternativ intre \"lamele\" vinetei ingredientele taiate, se pipareaza. Apoi se pun intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra se toarna maioneza - in taieturi - si se presoara cu usturoi maruntit.

Vinetele se pun la cuptor timp de 40 minute. Se servesc calde sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "VINETE PASAREA MAIASTRA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti

2 voturi    1 comentariu
2h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

1. Se amesteca sucul de portocale cu otet. 2. Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se

6 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Cred ca edte o bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2009

    Nu se intampla nimic.Patrunde in evanta. Da gst foate bun

  • Fara foto

    rica , 09 iunie 2008

    ce se intampla cu maioneza care se pune peste vinete in cuptor?

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • vinete - 2 bucati,
  • kaiser - 70-100 gr,
  • rosii - 1-2 bucati,
  • ardei dulce - 1 buc.
  • cascaval tare - 100 g,
  • maioneza,
  • usturoi,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de eugenia pavlenco
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Rosii umplute cu branza

Rosii umplute cu branza

Rosiile se taie de-a lungul in jumatate, cu lingurita se inlatura semintele, se sareaza, Telemeaua

2 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca edte o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Ghiveci