autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete portugheze

   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 gr. brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 gr. rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.
Se servesc calde
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete portugheze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

CIUPERCI LA TIGAIE, CU ROZMARIN

Ciupercile se curata, se spala bine si daca sunt mai mari se taie felii apoi se pun in tigaie fara

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    ..escu , 05 iunie 2010

    pt. ramina : reteta la care te referi se numeste "sopa de pedra " si o gasesti la retete portugheze si probabil era colombo (unde ai mancat)

  • Fara foto

    ramina , 23 februarie 2009

    Are cineva reteta la ciorba de fasole din Portugalia? Eu o mancam in COLOMLO la etajul 2 si avea si melci (paste fainoase) si afumatura, ce sa mai, e delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 3-4 vinete frumoase
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 150 gr. brinza telemea
  • 2 buc. ceapa
  • 500 gr. rosii
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie dafin
  • cimbru
  • o lingura pesmet
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chiftele frantuzesti Chiftele frantuzesti

Pieptul de pui il spalam si il stergem cu un prosop de bucatarie. Il taiem cubulete, condimentam cu sare si piper. Intr-un bol,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei Rulouri cu surprize in crusta cocanta din fulgi de mei

Conopida spalata se rupe in buchetele mici .Se pune sa fiarba intr-o craticioara apa cu sare, iar cand da in clocot, se adauga buchetelele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Varza a`la Flory