autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete portugheze

   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
3-4 vinete frumoase, 150 ml ulei, 1 lingura unt, 150 gr. brinza telemea, 2 buc. ceapa, 500 gr. rosii, 2 linguri faina, 2-3 catei de usturoi, o lingurita zahar, o foaie dafin, cimbru, o lingura pesmet, sare, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie felii groase de 1 cm, se presara cu sare si se pun la scurs prin presare, lasindu-le sa stea circa 30 min. Separat, se infierbinta uleiul in care se prajesc cepele taiate marunt, se adauga rosiile decojite si taiate felii, usturoiul taiat, frunza de dafin, cimbrul, zaharul, sarea si piperul. Se fierbe inabusit circa 30 min., pina cind sosul se ingroasa indeajuns. Vinetele se dau prin faina si se prajesc usor in ulei pe ambele parti. Dupa ce se raceste, sosul se trece printr-o sita. Intr-un vas de Jena se pun citeva felii subtiri de brinza peste care se pun felii de vinete; se mai toarna putin sos, apoi din nou se pun felii de brinza, vinete si sos pina se termina totul. Peste ultimul strat de sos se presara brinza rasa amestecata cu pesmet. Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc iute.
Se servesc calde
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete portugheze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu carne de pui

Bors cu carne de pui

Fierbem carne de pui, apoi schimbam apa si punem din nou la fiert cu putina sare. Adaugam legumele

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca de cartofi

Musaca de cartofi

- am curatat cartofii si i-am taiat in cuburi medii pe care i-am rumenit usor intr-o tigaie cu putin

36 voturi    14 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 30 august 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    ..escu , 05 iunie 2010

    pt. ramina : reteta la care te referi se numeste "sopa de pedra " si o gasesti la retete portugheze si probabil era colombo (unde ai mancat)

  • Fara foto

    ramina , 23 februarie 2009

    Are cineva reteta la ciorba de fasole din Portugalia? Eu o mancam in COLOMLO la etajul 2 si avea si melci (paste fainoase) si afumatura, ce sa mai, e delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 3-4 vinete frumoase
  • 150 ml ulei
  • 1 lingura unt
  • 150 gr. brinza telemea
  • 2 buc. ceapa
  • 500 gr. rosii
  • 2 linguri faina
  • 2-3 catei de usturoi
  • o lingurita zahar
  • o foaie dafin
  • cimbru
  • o lingura pesmet
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Legume inabusite