autor:

Alice85

» » Aperitive

Vinete prajite

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de 1 vinata mare sau 2 mici200 ml lapte-sau 200 ml de apa minerala200 de grame de fainauleisare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Vinetele le taiem in rondele de cca 1/2 centimetru le spalam si le punem intr-un castron cu apa si sare timp de 1 ora.Apoi le scoatem si le scurgem de apa bine,bine pe un servet de bucatarie.punem uleiul la incalzit.Laptele sau apa minerala il punem intr-un castronas si adaugam vinetele.dupa care le scoatem si le trecem prin faina si apoi le prajim in uleiul incins 2 - 3 minute pe fiecare parte.Scoatem pe o farfurie cu un servet pentru a se scurge de ulei si le punem sare dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete prajite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete prajite(specific arabesc)

Salata de vinete prajite(specific arabesc)

Vinetele se spala,se curata,se taie felii(de cca 1,5 cm grosime);feliile se presara cu sare si se

7 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Musaca din cartofi si vinete prajite

Musaca din cartofi si vinete prajite

Dupa ce am taiat rondele si cartofii si vinetele le prajim pe rand in ulei incins de palmier. Scoatem

11 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Foarte gustoase au iesit,dar oricat m-am straduit tot nu am putut sa scap de tot uleiul care l-au tras.Am facut si un sos de usturoi dupa o reteta de la fetele noastre de pe site ,si au fost un deliciu!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2010

    Vinetele prajite orice ai face tot are ulei dar oricum,puse in apa minerala nu acumuleaza mult ulei...ma bucur ca ti-au placut :)

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2010

    Eu de obicei le bag in apa minerala...........cand se prajesc nu acumuleaza atit ulei :)

  • Fara foto

    Alice85 , 24 februarie 2010

    Mersi Maria.

    • Fara foto

      Maria , 18 februarie 2010

      Trebuie sa fie tare bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

9 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de 1 vinata mare sau 2 mici200 ml lapte-sau 200 ml de apa minerala200 de grame de fainauleisare.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Alice85 (Chef de cuisine)

Vinetele prajite orice ai face tot are ulei dar oricum,puse in apa minerala nu acumuleaza mult ulei...ma bucur ca ti-au placut :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci Gratinate