autor:

gheli1

» » Mancaruri cu carne

Vinete umplute

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 10 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 10 septembrie 2013

Ingrediente
6-7 vinete potrivite, 1/2 kg carne de vita, 2 rosii coapte, 1 ceapa mare, sare,, putin cascaval sau parmezan ras, ulei, , Sos bechamel:, 2 pahare de lapte, 2 linguri de unt, 2 galbenusuri de ou, 4 linguri de faina fara varf, sare,piper,, 1 lingurita de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

-se taie vinete in coaja (pe lung, fara sa se desparta in doua)

-se prajesc in ulei la un foc puternic pe ambele parti (sa puneti capac ca sa nu va stropiti cu uleiul incins)

-se pun pe un servet sa se scurga de ulei pana ce facem umplutura si crema

umplutura:

-ceapa se caleste,se adauga carnea tocata, se preseaza cu furculita sa se faca marunta,se adauga rosiile trecute prin razatoarea mare,se lasa la fiert pana ce carnea este fiarta(compozitia trebuie sa ramana numai cu uleiul,fara zeama)

-se adauga sarea si piperul dupa gust

-se intind vinetele intr-o tava cu crestatura in sus ca sa se umple fiecare cu compozitia obtinuta

-sosul :

-se fierbe laptele, se lasa un pahar de lapte rece la o parte si se amesteca cu faina pana se dilueaza





-se adauga in cratita cu laptele zaharul,sarea,piperul,untul,cand da in clocot se adauga faina diluata in laptele rece si se amesteca continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase,cand se ingroasa se lasa 3 minute la fiert siapoi se trage de pe foc.





-cand se raceste putin se adauga ouale( la acest punct este gata de folosit )



-pe fiecare vanata se pun 2 linguri de sos in acest fel incat trebuie sa acopere umplutura

-se presara cu cascaval ras

- se coc la cuptor pana se rumeneste sosul pe deasupra

- se servesc calde cu o felie de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Vinete umplute

Vinete umplute

Vinetele le spalam si le taiem in doua pe lungime crestam usor carnea vinetei si le ungem cu putin

7 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Vanata se spala,se sterge,se taie in jumatate pe lungime si fiecare jumatate se scobeste de miez.

22 voturi    17 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • gheli1

    gheli1 (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2013

    multumesc ,ma bucur ca iti place !!

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 12 septembrie 2013

    Interesanta Si arata si bine

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6-7 vinete potrivite
  • 1/2 kg carne de vita
  • 2 rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • sare,
  • putin cascaval sau parmezan ras
  • ulei
  • Sos bechamel:
  • 2 pahare de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 4 linguri de faina fara varf
  • sare,piper,
  • 1 lingurita de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
gheli1

gheli1 (Chef de cuisine)

multumesc ,ma bucur ca iti place !!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca din piept de pui si legume