autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
Ingrediente:, 4 vinete mici, 500 g carne tocată (amestec de vită şi porc), 1 ceapă, 1 ceaşcă cu vin, ulei de măsline, caşcaval, sare, piper, boia dulce, scorţişoară, pătrunjel, 1 roşie, suc de roşii, , Ingrediente pentru sosul Bechamel:, 2 ceşti cu lapte, 4 linguri de făină, 20 g unt, sare, piper, nucşoară, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din interior cu sare şi se lasă 30 de minute. După aceea, se spală şi se pun într-o tavă cu apă fierbinte, până când se înmoaie (circa 15 minute).



Separat, într-un wok, se pun carnea, vinul şi ceapa tocată mărunt şi se fierb la foc mediu aproximativ 30 de minute până scade tot lichidul. Se potriveşte gustul cu sare, piper şi boia dulce. Se adaugă un vârf de cuţit de scorţişoară şi pătrunjel proaspăt.



Se scot seminţele de la vinete cu o lingură, apoi vinetele se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puţin ulei de măsline.

Vinetele se umplu cu compoziţia de carne, adăugând la final o lingură de sos Bechamel, caşcaval ras şi o felie de roşie.



Se adaugă o ceaşcă cu suc de roşii, se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor. După 20 de minute se scoate folia de aluminiu, iar vinetele se mai lasă vreo 25 de minute la cuptor până se rumenesc pe deasupra.



Sosul Bechamel

Făina şi untul se încing într-o tigaie, la foc mic, 1-2 minute până se topeşte untul. Se adaugă laptele fierbinte, amestecând continuu ca să se desfacă toate cocoloaşele de făină şi să rezulte un sos omogen şi gros. Se adaugă sare, piper şi nucşoară, după gust, iar la final 1 ou bătut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Budinca de clatite cu piure de spanac

Budinca de clatite cu piure de spanac

La toate acestea se adaugă uleiul pentru prăjitul clătitelor dar care este o cantitate mică deoarece,

2 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ardei cu piept de pui

Tocanita de ardei cu piept de pui

Pieptul de pui il speli sub jet de apa rece si il tai fasii lungi. Ceapa o cureti , o speli bine

5 voturi    0 comentarii
5h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 vinete mici
  • 500 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă cu vin
  • ulei de măsline
  • caşcaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • scorţişoară
  • pătrunjel
  • 1 roşie
  • suc de roşii
  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
  • 2 ceşti cu lapte
  • 4 linguri de făină
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Medeea
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Andive cu orez