autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive cu carne, Aperitive cu oua, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Medeea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2017

Ingrediente
Ingrediente:, 4 vinete mici, 500 g carne tocată (amestec de vită şi porc), 1 ceapă, 1 ceaşcă cu vin, ulei de măsline, caşcaval, sare, piper, boia dulce, scorţişoară, pătrunjel, 1 roşie, suc de roşii, , Ingrediente pentru sosul Bechamel:, 2 ceşti cu lapte, 4 linguri de făină, 20 g unt, sare, piper, nucşoară, 1 ou

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din interior cu sare şi se lasă 30 de minute. După aceea, se spală şi se pun într-o tavă cu apă fierbinte, până când se înmoaie (circa 15 minute).



Separat, într-un wok, se pun carnea, vinul şi ceapa tocată mărunt şi se fierb la foc mediu aproximativ 30 de minute până scade tot lichidul. Se potriveşte gustul cu sare, piper şi boia dulce. Se adaugă un vârf de cuţit de scorţişoară şi pătrunjel proaspăt.



Se scot seminţele de la vinete cu o lingură, apoi vinetele se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puţin ulei de măsline.

Vinetele se umplu cu compoziţia de carne, adăugând la final o lingură de sos Bechamel, caşcaval ras şi o felie de roşie.



Se adaugă o ceaşcă cu suc de roşii, se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor. După 20 de minute se scoate folia de aluminiu, iar vinetele se mai lasă vreo 25 de minute la cuptor până se rumenesc pe deasupra.



Sosul Bechamel

Făina şi untul se încing într-o tigaie, la foc mic, 1-2 minute până se topeşte untul. Se adaugă laptele fierbinte, amestecând continuu ca să se desfacă toate cocoloaşele de făină şi să rezulte un sos omogen şi gros. Se adaugă sare, piper şi nucşoară, după gust, iar la final 1 ou bătut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi cu ciuperci la cuptor

Cartofi cu ciuperci la cuptor

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute,

109 voturi    25 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Curatati puneti la fiert intr-un litru de apa morcovul, dovlecelul, ceapa si concentratul de pui/legume.

33 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 vinete mici
  • 500 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă cu vin
  • ulei de măsline
  • caşcaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • scorţişoară
  • pătrunjel
  • 1 roşie
  • suc de roşii
  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
  • 2 ceşti cu lapte
  • 4 linguri de făină
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Medeea
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

Foile de viţă se opăresc în apă cu sare, până îşi schimbă culoarea, aproximativ

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Conopida la cuptor