autor:

Piri Piri e Canela

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
2 vinete, 2 linguri ulei de mãsline, 100 gr. bacon, 2 cãtei de usturoi, 1 cutie micã de boabe de porumb, 100 gr. ciuperci proaspete, 2 linguri unt, 50 gr. brânzã rasã, pãtrunjel proaspãt, 100 gr. miez creveti sau surimi(optional), Condimente:, piper, sare sau vegeta, curcuma,busuioc, nucsoarã,scortisoarã, cebolinho (cozi de ceapã verde uscate)..., Cartofi aromati:, Cartofii tãiati mai gros (sferturi), Condimente:, boia dulce,curcuma,, cozi de ceapã verde seci,cimbru sau mãrar sec,pãtrunjel sec,piper, sare sau vegeta.

Dificultate: Medie Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene, la fel si la noi in România :)
Personal, imi place sã gãtesc vinetele tip salatã sau prãjite, dar am incecat si Mussaka si imi place mult, am incercat de data asta, vinete umplute in stil portughez si pe viitor vreau sã incerc câteva retete arãbesti care imi fac de mult cu ochiul...
1)Vintetele se spalã si se taie pe jumãtate, pe lung.
Se scoate miezul, se toacã bine si se pãstreazã (se poate pune putin suc de lãmâie...).
2)Se cãleste in uleiul de mãsline, baconul cu usturoiul si ciupercile tocate.
Adaugã miezul de vinete, porumbul, miezul de creveti (cca. 100 gr.)sau surimi.
Condimenteazã dupã plac si ia de pe foc.
3)Umple vinetele cu acest preparat si pune-le intr-un vas pt. cuptor uns cu cele 2 linguri de unt.
4)Dã la cuptor pt. cca. 15 min la foc mediu.
Soate, pune brânza rasã si mai dã putin la cuptor.
5)Dacã se vrea un aranjament mai finut, se poate pune foi de salatã verde pe un platou, apoi vinetele presãrate cu pãtrunjel proaspãt tocat, feliute de ridiche...
Pt. cartofii:
Cartofii se prãjesc si se lasã la scurs.
Intr-o tigaie antiaderentã, se pune la cãlit putin ulei de mãsline, cartofii, si condimentele care au fost amestecate intr-un bol.
Se amestecã bine si se servesc alãturi de vinete.
Am avut grijã sã rãmânã numai 3 creveti...=))
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paella cu legume

Paella cu legume

Se calesc ceapa si usturoiul 2-3 min, dupa care se adauga restul legumelor taiate cubulete si se

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zacusca

Zacusca

Se coc vinetele si se curata ( eu le-em copt in cuptor au iesit super). Se pune intr-o tigaie ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cosmin@ (Bucatar) , 27 octombrie 2013

    faina reteta! obrigada

  • Ana Gheorghiu

    Ana Gheorghiu (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    Arata absolut genial. Abia astept s-o incerc :)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Arata superb.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Foarte aromate si apetisante!*****

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Arata grozav!

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

      Foarte gustoase! Am facut si eu, nu cu bacon, cu piept de pui. Ai *****de la mine.

    • COSTINELA  M.

      COSTINELA M. (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Arata excelent si cred sa sunt si ff gustoase ! Felicitari !!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      Bravo Ramona,o reteta delicioasa.Si mie imi plac mult vinetele.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de mãsline
  • 100 gr. bacon
  • 2 cãtei de usturoi
  • 1 cutie micã de boabe de porumb
  • 100 gr. ciuperci proaspete
  • 2 linguri unt
  • 50 gr. brânzã rasã
  • pãtrunjel proaspãt
  • 100 gr. miez creveti sau surimi(optional)
  • Condimente:
  • piper
  • sare sau vegeta
  • curcuma,busuioc
  • nucsoarã,scortisoarã
  • cebolinho (cozi de ceapã verde uscate)...
  • Cartofi aromati:
  • Cartofii tãiati mai gros (sferturi)
  • Condimente:
  • boia dulce,curcuma,
  • cozi de ceapã verde seci,cimbru sau mãrar sec,pãtrunjel sec,piper
  • sare sau vegeta.

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

cosmin@ (Bucatar)

faina reteta! obrigada

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Dimineata Regala