Vis in alb

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Vis in alb

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 200 gr smantana dulce
  • 1 lingurita esenta de vanilie,sau 1/2 pastaie de vanilie
  • un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr lapte condensat

Mod de preparare

Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se adauga la smantana incalzita.Amestecam continuu,dar nu fierbem.Se ia crema de pe foc si se scoate pastaia.Cine nu are pastaie de vanilie,pune lingurita de esenta la sfarsit.Galbenusurile se bat cu zaharul,pana vor avea consistenta unei creme.Se adauga incet laptele fierbinte,amestecand continuu tot timpul in compozitie.Lichidul se toarna inapoi in vas si se infierbanta din nou,amestecand pana se ingroasa usor.Se adauga laptele condensat,se amesteca cu crema obtinuta,se lasa o jumatate de ora sa se raceasca si apoi se pune in frigider.Smantana ramasa se bate pana se intareste si se amesteca cu crema preparata si racita.Amestecul se pune in congelator, pana se intareste.Din 2 in 2 ore amestecam in ea sa nu se formeze ace de gheata.Se poate servi cu ce topping doreste fiecare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise