autor:

zana b.

» » Torturi

Vis tropical cu fructe exotice

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2009

Ingrediente
Blat lat:4 oua,120g zahar,1 praf de sare, faina ,1 lingurita praf de copt, Blat ingust:150g faina,50g zahar,80g unt, galbenus,sare, Crema si ornat:2 linguri jeleu de coacaze,2 lamai,1 plic praf de jeleu de lamaie, zahar,200g branza de vaci,250 ml frisca, freucte asortate(struguri si fructe exotice proaspete:rodii,carambol,mango, fructe din conserva),1 plic Tort Gelee,250 ml suc de mere,50g migdale tocate si prajite

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Preparam blatul lat:batem ouale cu zahar si sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si asezam compozitia rezultata intr-o forma unsa doar pe fund.Coacem la cuptor 25 minute.Scoatem cand este gata si lasam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.
Preparam blatul ingust:framantam un aluat din faina,zahar,unt,galbenus si sare pe care il dam la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie de aluat pe masa de lucru ,tapetata cu faina ,si decupam un cerc de marimea unei forme de tort pe care il punem in forma de tort unsa.
Intepam in mai multe locuri aluatul cu o furculita si coacem la cuptor 20 minute.Cand este gata lasam blatul la racit.
Asezam blatul ingust pe un platou de tort si il ungem cu jeleu.Blatul lat il taiem pe 2 niveluri:blatul inferior se asaza pe blatul ingust.
Ptr. crema stoarcem lamaile.Praful de jeleu se dizolva in 100 ml apa si 150g zahar la foc moale.Branza se freaca cu sucul de lamaie si se pune compozitia de jeleu si se da la rece.Cand s-a intarit crema de branza se adauga frisca batuta.
Blatul inferior se unge cu 1/2 din cantitatea de crema si se niveleaza.Asezam a doua jumatate de blat si presam putin.Acoperim cu crema tortul ,dar putina crema asezam intr-un sprit ,si trasam de jur imprejurul tortului un inel de crema care va impiedica jeleul sa curga.
Fructele le curatam si le taiem bucati potrivite si le asezam pe tort.
Preparam o glazura din praf Tort Gelee,suc de mere si restul de zahar:20g.Turnam peste fructe si lasam sa se intareasca.
Marginile tortului le imbracam cu migdale.
Tortul trebuie dat la rece 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vis tropical cu fructe exotice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort inghetat de ciocolata si alune

Tort inghetat de ciocolata si alune

1. Topeste int-un vas, la bain-marie, ambele feluri de ciocolata impreuna cu frisca lichida, ,mierea

18 voturi    17 comentarii
40 min
Torturi
Tort de ciocolata (de post)

Tort de ciocolata (de post)

Crema: 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele

3 voturi    2 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    O bunatate. Felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Cred ca iese tare bun si aspectos.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat lat:4 oua,120g zahar,1 praf de sare, faina ,1 lingurita praf de copt
  • Blat ingust:150g faina,50g zahar,80g unt, galbenus,sare
  • Crema si ornat:2 linguri jeleu de coacaze,2 lamai,1 plic praf de jeleu de lamaie, zahar,200g branza de vaci,250 ml frisca, freucte asortate(struguri si fructe exotice proaspete:rodii,carambol,mango
  • fructe din conserva),1 plic Tort Gelee,250 ml suc de mere,50g migdale tocate si prajite

Raporteaza reteta

Doina Varga (Chef de cuisine)

O bunatate. Felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta de mere