autor:

zana b.

» » Torturi

Vis tropical cu fructe exotice

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 august 2009

Ingrediente
Blat lat:4 oua,120g zahar,1 praf de sare, faina ,1 lingurita praf de copt, Blat ingust:150g faina,50g zahar,80g unt, galbenus,sare, Crema si ornat:2 linguri jeleu de coacaze,2 lamai,1 plic praf de jeleu de lamaie, zahar,200g branza de vaci,250 ml frisca, freucte asortate(struguri si fructe exotice proaspete:rodii,carambol,mango, fructe din conserva),1 plic Tort Gelee,250 ml suc de mere,50g migdale tocate si prajite

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Preparam blatul lat:batem ouale cu zahar si sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si asezam compozitia rezultata intr-o forma unsa doar pe fund.Coacem la cuptor 25 minute.Scoatem cand este gata si lasam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.
Preparam blatul ingust:framantam un aluat din faina,zahar,unt,galbenus si sare pe care il dam la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie de aluat pe masa de lucru ,tapetata cu faina ,si decupam un cerc de marimea unei forme de tort pe care il punem in forma de tort unsa.
Intepam in mai multe locuri aluatul cu o furculita si coacem la cuptor 20 minute.Cand este gata lasam blatul la racit.
Asezam blatul ingust pe un platou de tort si il ungem cu jeleu.Blatul lat il taiem pe 2 niveluri:blatul inferior se asaza pe blatul ingust.
Ptr. crema stoarcem lamaile.Praful de jeleu se dizolva in 100 ml apa si 150g zahar la foc moale.Branza se freaca cu sucul de lamaie si se pune compozitia de jeleu si se da la rece.Cand s-a intarit crema de branza se adauga frisca batuta.
Blatul inferior se unge cu 1/2 din cantitatea de crema si se niveleaza.Asezam a doua jumatate de blat si presam putin.Acoperim cu crema tortul ,dar putina crema asezam intr-un sprit ,si trasam de jur imprejurul tortului un inel de crema care va impiedica jeleul sa curga.
Fructele le curatam si le taiem bucati potrivite si le asezam pe tort.
Preparam o glazura din praf Tort Gelee,suc de mere si restul de zahar:20g.Turnam peste fructe si lasam sa se intareasca.
Marginile tortului le imbracam cu migdale.
Tortul trebuie dat la rece 4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vis tropical cu fructe exotice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cuib de oua

Tort cuib de oua

Preîncălziţi cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de copt rotundă (23 de cm) se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort Indragostit cu Capsuni

Tort Indragostit cu Capsuni

Blat (pentru baza) Reteta asta de blat de cacao imi iese de FIECARE data (fata de cele cu albus

26 voturi    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 august 2009

    O bunatate. Felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 august 2009

    Cred ca iese tare bun si aspectos.

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Blat lat:4 oua,120g zahar,1 praf de sare, faina ,1 lingurita praf de copt
  • Blat ingust:150g faina,50g zahar,80g unt, galbenus,sare
  • Crema si ornat:2 linguri jeleu de coacaze,2 lamai,1 plic praf de jeleu de lamaie, zahar,200g branza de vaci,250 ml frisca, freucte asortate(struguri si fructe exotice proaspete:rodii,carambol,mango
  • fructe din conserva),1 plic Tort Gelee,250 ml suc de mere,50g migdale tocate si prajite

Raporteaza reteta

Doina Varga (Chef de cuisine)

O bunatate. Felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars