autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Visine pentru prajituri si sirop

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Ingrediente
Visine, , zahar,, salicil( conservant)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Visinele se spala si se curata de simburi.
La fiecare kg de visine curatate se adauga 600 g zahar.Se invirte bine sa se topeasca zaharul si se tine asa de azi pe miine, invirtindu-se din cind in cind.
A doua zi, dupa ce s-a topit zaharul, se adauga salicil un 1/2 lingurita .
Siropul rezultat se pune in sticle, pentru iarna iar visinele in borcan si se pot folosi la prajituri, torturi, sosuri sau supe
Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri si sirop" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pergamonto

Dulceata de pergamonto

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Conserve si muraturi
Conopida pentru iarna

Conopida pentru iarna

Conopida se rupe in buchetele si se pune in apa care fierbe, cu sare. Lasam sa dea cateva clocote. Strecuram

9 voturi    17 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

    Olga draga am raspuns si in comentariile de jos : la 5 kg visine am pus 1/2 lingurita conservant....putin de tot !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 14 februarie 2014

    Olga draga am raspuns si in comentariile de jos : la 5 kg visine am pus 1/2 lingurita conservant....putin de tot !

  • Fara foto

    Gheorghe Olga , 12 februarie 2014

    Dar conservantul se pune probabil jumatate de lingurita pentru fiecare kg. de fructe, dupa parerea mea. Acest lucru nu este prea clar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Sa traiesti draga Sidy si sa mai pui retete din acestea,datorita tie am pus si eu visine dupa reteta ta si acum mai am din ele si tare bine sau pastrat.Pe aceasta cale iti multumesc din nou,mi-ai fost de un real ajutor.Multa lume nu foloseste conservantul,dar ce sa mai spun cand cumpara compot de visine de la magazin si acela are conservant.

    • Fara foto

      Sidy , 28 septembrie 2009

      Mari la 5 kg visine. Deci putin de tot...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Sidy, 1/2 lingurita de salicil la ce cantitate?

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Nimic mai simplu si mai gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Visine
  • zahar,
  • salicil( conservant)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

225 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

23 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Olga draga am raspuns si in comentariile de jos : la 5 kg visine am pus 1/2 lingurita conservant....putin de tot !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, rabarbura (rubarba) si visine