Autor:
Sidy (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 iulie 2008
Ingrediente
Visine, , zahar,, salicil( conservant)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Visinele se spala si se curata de simburi.
La fiecare kg de visine curatate se adauga 600 g zahar.Se invirte bine sa se topeasca zaharul si se tine asa de azi pe miine, invirtindu-se din cind in cind.
A doua zi, dupa ce s-a topit zaharul, se adauga salicil un 1/2 lingurita .
Siropul rezultat se pune in sticle, pentru iarna iar visinele in borcan si se pot folosi la prajituri, torturi, sosuri sau supe
Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri si sirop" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi
28 voturi
17 comentarii
4h
Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand
52 voturi
7 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Sa traiesti draga Sidy si sa mai pui retete din acestea,datorita tie am pus si eu visine dupa reteta ta si acum mai am din ele si tare bine sau pastrat.Pe aceasta cale iti multumesc din nou,mi-ai fost de un real ajutor.Multa lume nu foloseste conservantul,dar ce sa mai spun cand cumpara compot de visine de la magazin si acela are conservant.
Sidy , 28 septembrie 2009
Mari la 5 kg visine. Deci putin de tot...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009
Sidy, 1/2 lingurita de salicil la ce cantitate?
NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009
Nimic mai simplu si mai gustos...