autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Visine pentru prajituri si sirop

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 iulie 2008

Ingrediente
Visine, , zahar,, salicil( conservant)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

Visinele se spala si se curata de simburi.
La fiecare kg de visine curatate se adauga 600 g zahar.Se invirte bine sa se topeasca zaharul si se tine asa de azi pe miine, invirtindu-se din cind in cind.
A doua zi, dupa ce s-a topit zaharul, se adauga salicil un 1/2 lingurita .
Siropul rezultat se pune in sticle, pentru iarna iar visinele in borcan si se pot folosi la prajituri, torturi, sosuri sau supe
Daca ti-a placut reteta noastra "Visine pentru prajituri si sirop" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

    Olga draga am raspuns si in comentariile de jos : la 5 kg visine am pus 1/2 lingurita conservant....putin de tot !

  • Toncean Sidonia , 14 februarie 2014

    Olga draga am raspuns si in comentariile de jos : la 5 kg visine am pus 1/2 lingurita conservant....putin de tot !

  • Gheorghe Olga , 12 februarie 2014

    Dar conservantul se pune probabil jumatate de lingurita pentru fiecare kg. de fructe, dupa parerea mea. Acest lucru nu este prea clar.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Sa traiesti draga Sidy si sa mai pui retete din acestea,datorita tie am pus si eu visine dupa reteta ta si acum mai am din ele si tare bine sau pastrat.Pe aceasta cale iti multumesc din nou,mi-ai fost de un real ajutor.Multa lume nu foloseste conservantul,dar ce sa mai spun cand cumpara compot de visine de la magazin si acela are conservant.

    • Sidy , 28 septembrie 2009

      Mari la 5 kg visine. Deci putin de tot...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2009

      Sidy, 1/2 lingurita de salicil la ce cantitate?

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Nimic mai simplu si mai gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • Visine
  • zahar,
  • salicil( conservant)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Olga draga am raspuns si in comentariile de jos : la 5 kg visine am pus 1/2 lingurita conservant....putin de tot !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
VINETE LA CONGELATOR