autor:

susu

» » Mancaruri cu carne

Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 aprilie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane, , 1 telina potrivita, 2 ardei capia rosii, 1 albitura, 2 morcovi potriviti, 1 ceapa alba, 2 cepe rosii, ½ kg carne de vita mai frageda, 1 cana de orez cu bob lung, Cativa catei de usturoi, 500 ml vin rosu de tara (sec), Supa de carne aproximativ 700 ml (pentru carne), Foi de dafin vreo 2-3, Pasta de tomate dupa gust, Ingrediente diverse : cardamon, curry, boia dulce, cimbru, oregano, curcuma, boia iute, alte condimente pentru vita, Boabe de piper, Sos de soia, 2 cani de supa (pentru orez)

Dificultate: Medie Timp: 40 min

3 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare :

Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza bine, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea bine. Eu am lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o. Legumele se spala, se toaca ceapa marunt, morcovul, albitura si telina se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mai mari si usturoiul se zdrobeste in mojar sau se preseaza cu lama unui cutit mai mare. Se incinge o tigaie mai mare si se pune ulei. Cand s-a incins si uleiul adaugam in ordinea urmatoare legumele si calim dupa fiecare : ceapa, usturoiul, radacinoasele si la urma ardeiul. Scoatem apoi legumele si calim carnea separat. Se adauga cate putin din supa fierbinte peste carne si se fierbe bine. Cand s-a fiert vita se pun legumele si se adauga vinul, boabele de piper, foile de dafin si la sfarsit cateva linguri de pasta de tomate desfacuta cu supa si putin sos de soia. Eu am avut un vin din ala de tara de-ti raman dintii negrii de concentrat ce e, dealtfel se vede dupa spuma facuta. Se lasa sa se lege un sos mai gros si sa se patrunda aromele dupa care se stinge focul. Orezul se pune in 2 cani de apa sau supa fierbinte, se adauga 2 lingurite de curry, un cub de unt, putina sare, cardamon si curcuma. Se acopera cu folie de aluminiu si capac si se lasa 15 minute pe foc mic dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa 10 minute cu folia. Mancarica se serveste cu garnitura de orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Vita picanta cu vin rosu si garnitura de orez curry" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Specialitate de porc cu cartofi natur si salata de vara

Ceafa de porc se bate bine pana ramane la grosimea de jumatate de centimetru, se asezoneaza cu sare,

2 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Papricaş cu găluşte de făină

Papricaş cu găluşte de făină

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui,

7 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Susu , 13 aprilie 2010

    Cristina, folia si capacul le folosesc la orezul cu bob lung. In acest mod imi iese orezul exact cum trebuie, fiert "al dente" si bob cu bob, nu se lipesc intre ele.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    O reteta deosebita, plina de arome. Ai votul meu, felicitari !

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Excelenta prezentare!

    • Fara foto

      CRISTINA (Maestru bucatar) , 12 aprilie 2010

      Interesanta reteta ta...nu stiam de "treaba "cu folia de aluminiu si capac!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 persoane
  • 1 telina potrivita
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 albitura
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • ½ kg carne de vita mai frageda
  • 1 cana de orez cu bob lung
  • Cativa catei de usturoi
  • 500 ml vin rosu de tara (sec)
  • Supa de carne aproximativ 700 ml (pentru carne)
  • Foi de dafin vreo 2-3
  • Pasta de tomate dupa gust
  • Ingrediente diverse : cardamon
  • curry
  • boia dulce
  • cimbru
  • oregano
  • curcuma
  • boia iute
  • alte condimente pentru vita
  • Boabe de piper
  • Sos de soia
  • 2 cani de supa (pentru orez)

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

12 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci

Susu

Cristina, folia si capacul le folosesc la orezul cu bob lung. In acest mod imi iese orezul exact cum trebuie, fiert "al dente" si bob cu bob, nu se lipesc intre ele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci