autor:

danutza

» » Fripturi

Vitel cu ananas

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2011

Ingrediente
1 kg.pulpă viţel, 1 ceapă, 2-3 căţei usturoi, 1 lingură ulei măsline, 3-4 roşii coapte sau roşii din conservă tocate, 1 pahar mare de vin (eu am pus rose), ananas rondele, 1 linguriţă miere, sare, gust, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie pulpa felii potrivite,se sărează şi se piperează,se presară cimbrul şi apoi ulei de măsline.Se amestecă bine bucăţile de carne.Se toacă ceapa rondele,se aşează peste carne,într-un vas care va merge la cuptor.Se toarnă vinul deasupra,se acoperă vasul şi se pune la frigider(eu l-am pus o noapte).
A doua zi,sau peste câteva ore,se ia vasul cu carne,se adaugă căţeii de usturoi zdrobiţişi roşiile tăiate şi se pune la cuptor acoperit.
Lăsaţi la cuptor la foc mediu funcţie de cât este de "bătrână"carnea(se poate face şi cu mânzat,chiar şi cu vită).
Încercaţi carnea cu o furculiţă şi când constataţi că este făcută,adăugaţi ananasul rondele şi o linguriţă de miere.Mai lăsaţi în cuptor cca.10 minute.
Garnitura poate consta în cartofi fierţi în coajă,serviţi întregi cu o bucăţică de unt şi pătrunjel verde presărat peste sau,un rizotto,făcut simplu:orez fiert în apă cu sare sau Maggi,la care adăugaţi la sfârşit o bucăţică de unt,amestecaţi şi presăraţi pătrunjelul proaspă rupt.
Dacă puneţi vin roşu va schimba culoarea cărnii.Puteţi pune un vin alb sau rose ,sec.
A ieşit o friptură dulce-acrişoară,care n-are cum să nu vă placă.Încercaţi!
Bon appetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu ananas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi. Restul

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Muschi de porc la tava

Muschi de porc la tava

Se ia fiecare bucata de muschi in parte se fac mici incizii in care se vor introduce bucatele de

8 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 02 mai 2011

    Multumesc mult pentru aprecieri! Mihai,ai dreptate merită să încercaţi.Nu are cum să nu vă placă.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Excelenta reteta, excelente arome! O reteta ce merita incercata. Felicitari!*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2011

    Îmi place:) felicitãri!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      Foarte aromat si apetisant!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg.pulpă viţel
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 lingură ulei măsline
  • 3-4 roşii coapte sau roşii din conservă tocate
  • 1 pahar mare de vin (eu am pus rose)
  • ananas rondele
  • 1 linguriţă miere
  • sare, gust
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume

danutza (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru aprecieri! Mihai,ai dreptate merită să încercaţi.Nu are cum să nu vă placă.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri de pui cu smantana