autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Pentru carnea de vitel, •4 bucati de vitel, 100 gr fiecare, •4 linguri mustar, •1 lamaie, taiata felii foarte subtiri, Pentru sos, •1 capatana de usuroi, •150 ml supa de pui, •Zeama de la ½ lamaie, •2 lingurite amidon, •sare si piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit sufficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un catron mic, apoi se paseaza bine.
2. Intr-o cratita, se amesteca supa cu zeama de lamaie si se bate repede cu amidonul.Se amesteca rapid si usturoiul copt.Se asezoneaza dupa gust, se pune la fiert la foc potrivit si se fierbe pana cand sosul s-a ingrosat putin.
3. Se incinge o tava tip gratar la foc potrivit.Se ung bucatile de vitel cu mustar, se orneaza fiecare bucata cu 3 felii de lamaie, apoi se pun la prajit pana cand carnea este patrunsa.
4. Pe 4 farfurii se aseaza cate o bucata de carne, se toarna cu o lingura sos peste carne si se serveste cu cartofi natur.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu sos de usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

2 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri
Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita

Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita

8 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O reteta delicata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Arata tare bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru carnea de vitel
  • •4 bucati de vitel
  • 100 gr fiecare
  • •4 linguri mustar
  • •1 lamaie
  • taiata felii foarte subtiri
  • Pentru sos
  • •1 capatana de usuroi
  • •150 ml supa de pui
  • •Zeama de la ½ lamaie
  • •2 lingurite amidon
  • •sare si piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O reteta delicata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Maioneza cu lapte din soia in 5 minute