autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Pentru carnea de vitel, •4 bucati de vitel, 100 gr fiecare, •4 linguri mustar, •1 lamaie, taiata felii foarte subtiri, Pentru sos, •1 capatana de usuroi, •150 ml supa de pui, •Zeama de la ½ lamaie, •2 lingurite amidon, •sare si piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit sufficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un catron mic, apoi se paseaza bine.
2. Intr-o cratita, se amesteca supa cu zeama de lamaie si se bate repede cu amidonul.Se amesteca rapid si usturoiul copt.Se asezoneaza dupa gust, se pune la fiert la foc potrivit si se fierbe pana cand sosul s-a ingrosat putin.
3. Se incinge o tava tip gratar la foc potrivit.Se ung bucatile de vitel cu mustar, se orneaza fiecare bucata cu 3 felii de lamaie, apoi se pun la prajit pana cand carnea este patrunsa.
4. Pe 4 farfurii se aseaza cate o bucata de carne, se toarna cu o lingura sos peste carne si se serveste cu cartofi natur.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu sos de usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
PIURE DE BROCCOLI

PIURE DE BROCCOLI

Broccoli si cartofii se curata,se spala. Cartofii se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa

49 voturi    5 comentarii
30 min
Sosuri
Otet cu mirodenii

Otet cu mirodenii

Se pun frunzele de plante intr-un borcan cu capac-dupa ce au fost spalate.Otetul se fierbe putin

3 voturi    2 comentarii
10 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O reteta delicata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Arata tare bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru carnea de vitel
  • •4 bucati de vitel
  • 100 gr fiecare
  • •4 linguri mustar
  • •1 lamaie
  • taiata felii foarte subtiri
  • Pentru sos
  • •1 capatana de usuroi
  • •150 ml supa de pui
  • •Zeama de la ½ lamaie
  • •2 lingurite amidon
  • •sare si piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O reteta delicata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Stufat de vita