autor:

Dachman Laura

» » , , , Aperitive, Fripturi, Mancaruri cu carne, Sosuri

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Pentru carnea de vitel, •4 bucati de vitel, 100 gr fiecare, •4 linguri mustar, •1 lamaie, taiata felii foarte subtiri, Pentru sos, •1 capatana de usuroi, •150 ml supa de pui, •Zeama de la ½ lamaie, •2 lingurite amidon, •sare si piper, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute, pana cand se inmoaie (pachetelul se va simti moale daca este apasat).Dupa ce s-a racit sufficient, se face un capac in partea superioara a bulbului si se stoarce pulpa intr-un catron mic, apoi se paseaza bine.
2. Intr-o cratita, se amesteca supa cu zeama de lamaie si se bate repede cu amidonul.Se amesteca rapid si usturoiul copt.Se asezoneaza dupa gust, se pune la fiert la foc potrivit si se fierbe pana cand sosul s-a ingrosat putin.
3. Se incinge o tava tip gratar la foc potrivit.Se ung bucatile de vitel cu mustar, se orneaza fiecare bucata cu 3 felii de lamaie, apoi se pun la prajit pana cand carnea este patrunsa.
4. Pe 4 farfurii se aseaza cate o bucata de carne, se toarna cu o lingura sos peste carne si se serveste cu cartofi natur.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel cu sos de usturoi si lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos american

Sos american "Barbecue"

Acest sos pe care il gãsim in comert, are diferite arome de la original la fructat sau cu diferite

15 voturi    5 comentarii
20 min
Sosuri
Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Creveti, in sos picant-gampa al pil pil

Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca

18 voturi    3 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

    O reteta delicata.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 septembrie 2009

    Arata tare bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru carnea de vitel
  • •4 bucati de vitel
  • 100 gr fiecare
  • •4 linguri mustar
  • •1 lamaie
  • taiata felii foarte subtiri
  • Pentru sos
  • •1 capatana de usuroi
  • •150 ml supa de pui
  • •Zeama de la ½ lamaie
  • •2 lingurite amidon
  • •sare si piper
  • dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Cely Snijec (Chef de cuisine)

O reteta delicata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos besamel ptr. lasagna