autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Vitel in sos picant

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2013

Ingrediente
600 g carne de vitel(eu am avut muschiulet), 1 ardei gras rosu, 2 cepe, 2-3 catei de usturoi, 1 pahar vin rosu sec, 2-3 linguri pasta de tomate, 2 linguri sos de soia, 2-3 foi de dafin, curry, boia de ardei iute, 1/2 ardei iute, boabe de piper, piper macinat, 4 linguri ulei de masline, patrunjel verde, marar verde

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete,se spala si apoi se lasa la scurs.Condimentam carnea cu sare , piper macinat,boia de ardei,curry (dupa gust )si o stropim cu 2 linguri ulei de masline si cu sosul de soia.Amestecam bine si lasam carnea de pe o zi pe alta la frigider intr-un bol acoperit cu folie.
Adoua zi .......curatam ceapa si o taiem marunt,ardeiul gras il curatam si apoi il taiem fasii mai mari , usturoiul curatat si el il zdrobim.iar ardeiul iute il taiem rondele subtiriSe pune la incins intr-o tigaie mai inalta 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa.Cand aceasta devine sticloasa adaugam usturoiul ,ardeiul iute si apoi ardeiul gras.Lasam pana cand toate legumele se inmoaie.Cu ajutorul unei palete scoatem pe o farfurie legumele calite si in uleiul in care acestea au fost calite adaugam carnea si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile apoi adaugam o cana de apa si lasam sa fiarba bine carnea.Daca in timpul firberii apa scade atunci mai puteam adauga apa atata cat sa acopere bucatile de carne.Cand carnea este bine fiarta adaugam legumele calite,vinul,cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si pasta de tomate desfacuta in putina apa.Potrivim de sare si piper si lasam sa scada sosul.Tragem de pe foc ,asezonam cu patrunjel si marar verde


si servim cu mamaliguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos picant" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Spaghetti cu sos picant de vitel

Spaghetti cu sos picant de vitel

Calim usor ceapa tocata marunt in uleiul de masline.Adaugam si carnea taiata cubulete si amestecam.Punem

9 voturi    10 comentarii
1h
Paste si pizza
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne de vitel(eu am avut muschiulet)
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu sec
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri sos de soia
  • 2-3 foi de dafin
  • curry
  • boia de ardei iute
  • 1/2 ardei iute
  • boabe de piper
  • piper macinat
  • 4 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Fit Hamburger de Halloween Fit Hamburger de Halloween

Carnea se caleste impreuna cu supa pentru 15 min. Dupa ce se raceste putin, se amesteca cu restul ingredientelor pentru hamburger (mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciulamaua bunicii Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem. Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
SIS KEBAB