autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2011

Ingrediente
Pentru 3-4 portii:, , 1. 450 gr vita (vrabioara de manzat), 2. 210 gr ciuperci feliate, din conserva (conserva nescursa avea 400 gr), 3. 2 cepe mici, 4. 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr), 5. 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti, 6. o lingurita sos de hrean, 7. 3 linguri de smantana, 8. 3 linguri ulei, 9. putin unt, 10. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Imi plac mesele calde ori de cate ori am ocazia. Iar cand pronunt in sinea mea "ca-a-a-l-de", simt si o incredibila pofta sa ma satur mai intai cu aburii mancarii proaspat luate de pe foc. Mancarea asta m-a uns pe suflet fix asa, intr-o dupa-amiaza cu foame de lup :) si vreme capricioasa.


Intr-o tigaie prajesti in putin unt carnea feliata fasii subtiri, cam 10 min. Separat prepari zeama de legume si dupa cele 10 min de prajit o torni peste carne. Concomitent, intr-o alta tigaie calesti in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul fasii si ciupercile feliate. Cand devin moi si arata facute (dupa 5 min. aprox.), se adauga peste ele carnea cu tot cu zeama. Condimentezi si acoperi tigaia, mai lasi inca 10 min. Adaugi apoi smantana, sosul de hrean, amesteci, mai lasi 2-3 min. Servesti cu paine proaspata, cat e calda mancarea. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

Piept de pui la hot-pan cu piure de cartofi si salata de varza

Condimentam carnea cu vegeta si prajim in tigaia hot -pan la 120 grade C timp in care o mai intoarcem.

4 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Cartofii curatati se taie in jumatati apoi se feliaza si se aseaza in tava de la aragaz. Ceafa de

43 voturi    5 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Foarte aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3-4 portii:
  • 1. 450 gr vita (vrabioara de manzat)
  • 2. 210 gr ciuperci feliate
  • din conserva (conserva nescursa avea 400 gr)
  • 3. 2 cepe mici
  • 4. 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr)
  • 5. 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti
  • 6. o lingurita sos de hrean
  • 7. 3 linguri de smantana
  • 8. 3 linguri ulei
  • 9. putin unt
  • 10. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi Platou de toamna cu rulada de porc, mere, cartofi copti si muraturi

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Boccelute cu carne tocata