autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu carne

Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2011

Ingrediente
Pentru 3-4 portii:, , 1. 450 gr vita (vrabioara de manzat), 2. 210 gr ciuperci feliate, din conserva (conserva nescursa avea 400 gr), 3. 2 cepe mici, 4. 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr), 5. 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti, 6. o lingurita sos de hrean, 7. 3 linguri de smantana, 8. 3 linguri ulei, 9. putin unt, 10. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Imi plac mesele calde ori de cate ori am ocazia. Iar cand pronunt in sinea mea "ca-a-a-l-de", simt si o incredibila pofta sa ma satur mai intai cu aburii mancarii proaspat luate de pe foc. Mancarea asta m-a uns pe suflet fix asa, intr-o dupa-amiaza cu foame de lup :) si vreme capricioasa.


Intr-o tigaie prajesti in putin unt carnea feliata fasii subtiri, cam 10 min. Separat prepari zeama de legume si dupa cele 10 min de prajit o torni peste carne. Concomitent, intr-o alta tigaie calesti in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul fasii si ciupercile feliate. Cand devin moi si arata facute (dupa 5 min. aprox.), se adauga peste ele carnea cu tot cu zeama. Condimentezi si acoperi tigaia, mai lasi inca 10 min. Adaugi apoi smantana, sosul de hrean, amesteci, mai lasi 2-3 min. Servesti cu paine proaspata, cat e calda mancarea. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 mai 2011

    Foarte aromata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 3-4 portii:
  • 1. 450 gr vita (vrabioara de manzat)
  • 2. 210 gr ciuperci feliate
  • din conserva (conserva nescursa avea 400 gr)
  • 3. 2 cepe mici
  • 4. 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr)
  • 5. 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti
  • 6. o lingurita sos de hrean
  • 7. 3 linguri de smantana
  • 8. 3 linguri ulei
  • 9. putin unt
  • 10. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cordon bleu la cuptor