Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Vrabioara de manzat cu ciuperci si ardei

Ingrediente

  • Pentru 3-4 portii:
  • 1. 450 gr vita (vrabioara de manzat)
  • 2. 210 gr ciuperci feliate, din conserva (conserva nescursa avea 400 gr)
  • 3. 2 cepe mici
  • 4. 200 ml zeama de legume (200 ml apa si un cub Knorr)
  • 5. 1 ardei gras rosu mare sau 2 potriviti
  • 6. o lingurita sos de hrean
  • 7. 3 linguri de smantana
  • 8. 3 linguri ulei
  • 9. putin unt
  • 10. sare, piper

Mod de preparare

Imi plac mesele calde ori de cate ori am ocazia. Iar cand pronunt in sinea mea "ca-a-a-l-de", simt si o incredibila pofta sa ma satur mai intai cu aburii mancarii proaspat luate de pe foc. Mancarea asta m-a uns pe suflet fix asa, intr-o dupa-amiaza cu foame de lup :) si vreme capricioasa.

Intr-o tigaie prajesti in putin unt carnea feliata fasii subtiri, cam 10 min. Separat prepari zeama de legume si dupa cele 10 min de prajit o torni peste carne. Concomitent, intr-o alta tigaie calesti in ulei ceapa taiata solzisori, ardeiul fasii si ciupercile feliate. Cand devin moi si arata facute (dupa 5 min. aprox.), se adauga peste ele carnea cu tot cu zeama. Condimentezi si acoperi tigaia, mai lasi inca 10 min. Adaugi apoi smantana, sosul de hrean, amesteci, mai lasi 2-3 min. Servesti cu paine proaspata, cat e calda mancarea. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi