autor:

Fara foto

» » Prajituri

Vulcan dulce

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 4 albusuri, * 150 g zahar, * zeama de la o lamaie, * esenta de rom, * Pentru gogosele:, * 100 g unt, * 1 cana faina, * 250 ml apa, * 1/2 lingurita de sare, * 3 oua, * Umplutura:, * 300ml frisca lichida, * 150 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 5h

2 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma tare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa si face turturi. Se adauga si esenta de rom. Se coace la foc mic, cu usa cuptorului deschisa (100 grade),pana blatul de bezea devine uscat,in jur de 4 ore.

Gogosele:

Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.
Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.
Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Zaharul se topeste, apoi acoperim gogoselele cu fire de caramel, cu ajutorul unei furculite. Restul de caramel se pune pe un blat uns cu ulei si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit il punem intr-o punga si-l sfaramam cu ciocanul de snitele. :)

Asezam blatul pe un platou, apoi acoperim cu frisca batuta, sub forma de cupola. Presaram cu caramelul sfaramat si \"ornam\" cu gogoselele glazurate.

# frisca se poate inlocui cu inghetata sau se pot folosi amandoua
# cantitatea de frisca e dupa preferinta, cat de mult sau de putin va place
Daca ti-a placut reteta noastra "Vulcan dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa cu visine

Negresa cu visine

Untul moale la temperatura camerei se amesteca cu zaharul, ouale intregi si zaharul vanilat. Apoi

48 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    O reteta speciala, originala. Pofta buna!

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Multumesc Mariana!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

    Delicios şi special! Felicitări!

Dificultate

Medie

Timp

5h

2 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 4 albusuri
  • * 150 g zahar
  • * zeama de la o lamaie
  • * esenta de rom
  • * Pentru gogosele:
  • * 100 g unt
  • * 1 cana faina
  • * 250 ml apa
  • * 1/2 lingurita de sare
  • * 3 oua
  • * Umplutura:
  • * 300ml frisca lichida
  • * 150 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

57 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Lucica (Chef de cuisine)

O reteta speciala, originala. Pofta buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cheesecake cu ciocolata Cheesecake cu ciocolata

Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Biscuiți se macină cu ajutorul robotului de bucătărie sau într-un prosop și

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu prune Placinta cu prune

Se pune margarina la temperatura camerei intr-un castron, se adauga faina si restul ingredientelor, se amesteca bine, iar la final aluatul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu Ness