Eheee…ce ziceti voi de aceasta minunata dragoste??… :) Si ca tot e maine Ziua Indragostitilor zic sa fim pregatiti maxim posibil sa oferim iubire, sa traim in iubire, sa ne rasfatam cu iubire…totul cu iubire…. Al meu iubit sot iubeste ciocolata, deci nu puteam sa ii pregatesc ceva mai bun de atit…love with chocolate. :) Dar hai sa va dau si reteta ca sigur vreti si voi sa savurati aceste minunatii ….deci sa prajiturim..:)
Amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, bicarbonatul de sodiu si praful de copt intr-un bol mare, normal cernute in prealabil. Separat, intr-un alt vas, amestecam ingredientele lichide adica laptele batut, uleiul, ouale si esentele. Apoi adaugam mixul de ingrediente lichide in bolul cu ingredientele uscate si amestecam pina la incorporare totala, apoi adaugam cafeaua fierbinte si usor amestecam pina la incorporare.
Pregatim formele de muffins si cu ajutorul unei lingure punem compozitie cam 3/4 sa fie plina. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180”C incins in prealabil (nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea pentru ca nu toate cuptoarele sunt la fel). Din ingredientele date va vor iesi aproximativ 40 muffins normale ori 20 mari.
Cit timp se coc prajiturelele facem crema de unt astfel:
Mixam untul pina devine un pic spumos si apoi treptat adaugam zaharul pudra, care a fost amestecat in prealabil cu cacaua, in 6-8 reprize pina are o consistenta spumoasa. Adaugam coaja rasa si zeama de lamaie , apoi albusurile batute spuma , dupa incorporare totala adaugam ciocolata topita in 4-5 reprize….iar rezultatul……o minunata crema de unt cu ciocolata…..
Cind sunt complet reci briosele le putem orna cu crema, eu am folosit un sprit foarte mare…pe care il iubesc pentru ca pot face minunate decoratiuni mari si foarte mari..:) si rezultatul…tadaaaa…..
Sunt delicioase…cu o usoara aroma de menta..cremoase, pufoase….ciocolatoase…..
Spor la prajituri, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi. :*

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii