autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Zacusca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Ingrediente
5 kg vinete, 3 kg gogosari, 2 kg ardei gras, 5 kg rosii, 700 g ceapa, 750 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

70 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care s-au racit intre timp.
Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita in care vom pregati zacusca, adaugam apoi ceapa macinata pe care o calim pina devine sticloasa. Dupa aceea adaugam gogosarii si ardeii macinati si amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam bulionul si lasam sa fiarba de jumatate. Punem si vinetele in compozitie, sare si piper si lasam sa fiarba bine inca vreo 20-30 de minute.
Cand toate sunt fierte punem zacusca in borcane avand grija sa nu lasam goluri de aer. Capsam borcanele si le punem in pat cald, acoperite cu paturi pina a doua zi cand s-au racit si se poate pune zacusca in camara, pentru iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de ciuperci

Zacusca de ciuperci

Cum facem o zacusca pentru iarna delicioasa? Foarte simplu, in primul rand preparam un suc de rosii

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post
Zacusca traditionala

Zacusca traditionala

M-am hotarat sa fac si eu zacusca. Am fost cu o vecina in piata si am cumparat aceleasi produse,

63 voturi    13 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    symonaclaudia (Bucatar sef):

    Sunt Simona si am 24 de ani. E prima oara cand fac zacusca si pot sa spun ca a iesit super buna. Si asta datorita retetei desigur.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte gustoasa si nelipsita din camara.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Un deliciu...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Da, este o reteta buna de zacusca.Se poate face atat cu ardeii,gogosarii copti cat si cu ei necopti.Important este timpul de fierbere, gustul este acelasi.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      A venit toamna si incepem sa umplem camara.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Un deliciu...Indiferent de reteta zacusca imi place foarte mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Alina am mai multe retete de zacusca...si cu ele coapte si cu ele calite ! Depinde ce chef am . Uita-te pe Forum si ai sa vezi retetele... Pup !!!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Eu coc si ardeiul si gogosarul. Iese mai gustoasa. Zacusca asi manca in fiecare zi, si nu m-asi satura !!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca daca gogosarii si ardeii nu sunt copti, e nevoie sa fierbem mai mult. Arata tare bine borcanele deja pline. MMMM

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

70 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si nelipsita din camara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem fin de caise