Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care s-au racit intre timp.
Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita in care vom pregati zacusca, adaugam apoi ceapa macinata pe care o calim pina devine sticloasa. Dupa aceea adaugam gogosarii si ardeii macinati si amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam bulionul si lasam sa fiarba de jumatate. Punem si vinetele in compozitie, sare si piper si lasam sa fiarba bine inca vreo 20-30 de minute.
Cand toate sunt fierte punem zacusca in borcane avand grija sa nu lasam goluri de aer. Capsam borcanele si le punem in pat cald, acoperite cu paturi pina a doua zi cand s-au racit si se poate pune zacusca in camara, pentru iarna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii