autor:

Sidy

» » Conserve si muraturi

Zacusca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 septembrie 2009

Ingrediente
5 kg vinete, 3 kg gogosari, 2 kg ardei gras, 5 kg rosii, 700 g ceapa, 750 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

70 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele apoi se curata. Rosiile se spala ,se taie si se fierb obtinandu-se 2,5 l bulion.Gogosarii si ardeii se spala , se scot cotoarele apoi se taie felii.Ceapa se curata si se taie in 6 apoi se macina cu masina. Se macina si ardeii si gogosarii iar la sfarsit macinam vinetele care s-au racit intre timp.
Uleiul se pune la incalzit intr-o cratita in care vom pregati zacusca, adaugam apoi ceapa macinata pe care o calim pina devine sticloasa. Dupa aceea adaugam gogosarii si ardeii macinati si amestecam sa nu se prinda de fundul cratitei. Adaugam bulionul si lasam sa fiarba de jumatate. Punem si vinetele in compozitie, sare si piper si lasam sa fiarba bine inca vreo 20-30 de minute.
Cand toate sunt fierte punem zacusca in borcane avand grija sa nu lasam goluri de aer. Capsam borcanele si le punem in pat cald, acoperite cu paturi pina a doua zi cand s-au racit si se poate pune zacusca in camara, pentru iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de peste  (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Zacusca de peste (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre

58 voturi    17 comentarii
3h
Mancaruri cu peste
Zacusca de Vinete

Zacusca de Vinete

Vinetele se coc pe foc direct sau in tava la cuptor, dupa ce s-au copt se curata si se spala cu apa

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    symonaclaudia (Bucatar sef):

    Sunt Simona si am 24 de ani. E prima oara cand fac zacusca si pot sa spun ca a iesit super buna. Si asta datorita retetei desigur.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte gustoasa si nelipsita din camara.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

    Un deliciu...

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Da, este o reteta buna de zacusca.Se poate face atat cu ardeii,gogosarii copti cat si cu ei necopti.Important este timpul de fierbere, gustul este acelasi.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      A venit toamna si incepem sa umplem camara.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Un deliciu...Indiferent de reteta zacusca imi place foarte mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Alina am mai multe retete de zacusca...si cu ele coapte si cu ele calite ! Depinde ce chef am . Uita-te pe Forum si ai sa vezi retetele... Pup !!!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Eu coc si ardeiul si gogosarul. Iese mai gustoasa. Zacusca asi manca in fiecare zi, si nu m-asi satura !!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009

      Cred ca daca gogosarii si ardeii nu sunt copti, e nevoie sa fierbem mai mult. Arata tare bine borcanele deja pline. MMMM

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

70 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

227 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

24 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa si nelipsita din camara.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti in otet