autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Conserve si muraturi, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Zacusca ca aperitiv sau mincare cit si pentru iarna (cu ciuperci sau bureti)

Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: coyotte coyotte (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2007

Ingrediente
10 vinete, 20 gogosari, 10 ardei grasi,15 ardei capia, 6 kg rosii, , 1 kg ceapa rosie(de apa), 1 kg de praz mai gros,2 kg ciuperci campinion, sau bureti,1/2 - 3/4 l ulei de masline,50gr sare, foi de dafin, , 30 gr piper alb,60-90gr zahar,50gr vegeta,

Dificultate: Redusa Timp: 2h

25 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele pe tabla sau in cuptor, gogosarii si ardeii grasi si capia de asemenea dupa care se curata de coaja vinetele iar ardeii de seminte(toate semintele pt ca fermenteaza si amarasc zacusca)si cotoare dupa care se lasa sa se scurga, ardeii grasi si capia plus gogosarii se taie feliute subtiri. Vinetele se toaca. Ciupercile se spala se curata si se taie felii si se lasa la scurs.
Ceapa taiata pestisori si prazul rondele subtiri se pun la prajit cu ciupercile in uleiul de masline neincins (ca sa nu arda ceapa si prazul) pina incep sa se inmoaie si sa devina de culoare aurie Oala de fiertura se pune pe o tabla groasa la foc potrivit sau mediu ca sa nu se prinda de fund fiertura..de fundul oalei...logic...ca de sintem oameni si mai avem oarecare necesitati si nu stam o ora si ceva drepti linga aragaz...
Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati si zeama de la cele 6 kg de rosii fierte mixate si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa fiarba amestecind continuu sau cu pauze de maxim 5 minute pt a evita prinderea de fundul oalei a compozitiei...cu lingura de lemn se amesteca... pina scade la jumatate...normal compozitia nu lingura..se adauga vegeta si piperul inainte cu 15 minute de a ridica fiertura de pe foc. Borcanele se spala se sterg si se usuca ...se tin la cald in cuptor pt a evita spargerea lor la contactul cu compozitia fierbinte cit si pt igiena muncii.Capacele de preferat a fi noi...si fara rugina.Exista si optiunea celofanului..mai jos aveti ambele metode...
Se umplu borcanele (numai ¾ =3 sferturi), se acopera cu celofan dublu, se leaga (sau se pun capacele) si se fierb in baie de apa (ben-marrie sau pasteurizare)30-35 minute
Se lasa sa se raceasca borcanele 24 h intr-o patura sau mai multe (se face un cocon din paturi), apoi se scot si se asaza in camara.

Sa aveti pofta !
by COYOTTE
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca ca aperitiv sau mincare cit si pentru iarna (cu ciuperci sau bureti)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cosulete cu spanac si curcan

Cosulete cu spanac si curcan

Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde. Dupa ce

4 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu praz

Orez cu praz

Ceapa se toaca si se caleste in 50 ml ulei Se adauga lingurita de vegeta si prazul taiat in bucati

3 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

2h

25 voturi

Ingrediente

  • 10 vinete
  • 20 gogosari
  • 10 ardei grasi,15 ardei capia
  • 6 kg rosii
  • 1 kg ceapa rosie(de apa)
  • 1 kg de praz mai gros,2 kg ciuperci campinion
  • sau bureti,1/2 - 3/4 l ulei de masline,50gr sare, foi de dafin
  • 30 gr piper alb,60-90gr zahar,50gr vegeta

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa