Zacusca de dovleac

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de dovleac

Ingrediente

  • 2 kg dovleac pläcintar
  • 2kg ceapa
  • 2kg morcov
  • 2kg ardei capia rosu
  • 2kg rosi bine coapte
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri sare
  • piper boabe sau macinat
  • 1l de ulei.

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare pe partea mare.

Curatam morcovul ,pe care il radem si il punem peste dovleac.

Curatam ceapa ,o tocam mai mare nu prea marunt ,pentru ca se v-a topi in timpul pregatiri.

Rosile le curatam de coaja si le dam la fel ca si dovleacul si morcovul pe razatoare (asta in cazul in care nu avem un robot de bucatarie pentru a ne usura munca).

Punem rosile la fiert intr-o craticiara cu putin ulei, sarea si zaharul. Le fierbem pana prinde o culoare rosie lucioasa si devin de consistenta unui khetchup.

Coacem ardei ,ii punem pentru 5-10 minute intr-o cratita ,pudrati cu sare si acoperiti cu un capac.Asta ne v-a ajuta si usura la curatatul lor. Dupa ce i-am curatat de coaja si de semintele din interior ,ii tocam si ii v-om lasa de o parte pana le vine randul pentru a fi bagati in zacusca.

Acestea fiind pregatite incepem prepararea.

Intr-o cratita teflonata sau un ceaunel mai maricel punem uleiul ,ceapa ,dovleacul si morcovul.Dovleacul lasa multa apa in timpul caliri legumelor.Asta ne v-a ajuta la fierberea morcovului. Potrivim focul spre mijlociu ,timp in care avem grija sa amestecam legumele regulat pentru a nu se afuma zacusca.Dupa aproximativ o ora apa lasata de dovleac incepe sa se evapore .Acum este momentul sa punem ardei copti.Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 15-20 de minute . Punem si sosul de rosi ,potrivim de gust ,poate mai este nevoie de sare , punem si piperul si tinem zacusca pe foc mic pana incepe sa iasa uleiul deasupra.

Avem borcanele curate, uscate si cu grija pentru a nu ne arde punem cu o lingura mare sau un polonic zacusca in borcane.Le introducem la cuptor ,asezate pe o tava ,timp de 30 de minute la 160 de grade . Oprim cuptorul, lasand acolo zacusca peste noapte . A doua zi scoatem borcanele cu zacusca din cuptor le stergem cu un servet ,le etichetam si le asezam frumos in camara,pentru a le consuma in zilele geroase de iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise