autor:

sorina gabriela
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2011

Ingrediente
2 kg dovleac pläcintar ,2kg ceapa, 2kg morcov ,2kg ardei capia rosu, 2kg rosi bine coapte ,3 linguri zahar, 2 linguri sare ,piper boabe sau macinat ,1l de ulei.

Dificultate: Medie Timp: 3h

11 voturi

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si se da pe razatoare pe partea mare.
Curatam morcovul ,pe care il radem si il punem peste dovleac.
Curatam ceapa ,o tocam mai mare nu prea marunt ,pentru ca se v-a topi in timpul pregatiri.
Rosile le curatam de coaja si le dam la fel ca si dovleacul si morcovul pe razatoare (asta in cazul in care nu avem un robot de bucatarie pentru a ne usura munca).
Punem rosile la fiert intr-o craticiara cu putin ulei, sarea si zaharul. Le fierbem pana prinde o culoare rosie lucioasa si devin de consistenta unui khetchup.
Coacem ardei ,ii punem pentru 5-10 minute intr-o cratita ,pudrati cu sare si acoperiti cu un capac.Asta ne v-a ajuta si usura la curatatul lor. Dupa ce i-am curatat de coaja si de semintele din interior ,ii tocam si ii v-om lasa de o parte pana le vine randul pentru a fi bagati in zacusca.
Acestea fiind pregatite incepem prepararea.
Intr-o cratita teflonata sau un ceaunel mai maricel punem uleiul ,ceapa ,dovleacul si morcovul.Dovleacul lasa multa apa in timpul caliri legumelor.Asta ne v-a ajuta la fierberea morcovului. Potrivim focul spre mijlociu ,timp in care avem grija sa amestecam legumele regulat pentru a nu se afuma zacusca.Dupa aproximativ o ora apa lasata de dovleac incepe sa se evapore .Acum este momentul sa punem ardei copti.Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 15-20 de minute . Punem si sosul de rosi ,potrivim de gust ,poate mai este nevoie de sare , punem si piperul si tinem zacusca pe foc mic pana incepe sa iasa uleiul deasupra.
Avem borcanele curate, uscate si cu grija pentru a nu ne arde punem cu o lingura mare sau un polonic zacusca in borcane.Le introducem la cuptor ,asezate pe o tava ,timp de 30 de minute la 160 de grade . Oprim cuptorul, lasand acolo zacusca peste noapte . A doua zi scoatem borcanele cu zacusca din cuptor le stergem cu un servet ,le etichetam si le asezam frumos in camara,pentru a le consuma in zilele geroase de iarna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Lapte din nuca de cocos

Lapte din nuca de cocos

Dintr-o nuca potrivit, mi-au iesit 650 ml de lapte de nuca de coc Atunci cand vreti sa cumparati,

2 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Fasole galbena cu sos

Fasole galbena cu sos

Fasolea se fierbe.Intre timp pregatim sosul(sos care poate fi pus peste orice fel de legume fierte):tocam

3 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    O bunatate,imi place placinta cu dovleac ,cred ca si zacusca e super !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iulie 2011

    Niciodata nu am mancat, insa, avand in vedere ca imi plac dovleceii cred ca ar fi pe gustul meu, oricum voi incerca.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Nu am facut niciodata, zacusca din placintar. Dar acum dupa ce am citit reteta ta...ma tenteaza sa incerc. Felicitari !*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Cred ca iese foarte dulce ca placintarul e ca mierea cand e copt. Oricum interesanta reteta cu dovleac.

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Va multumesc mult fetele gustoase si gospodine , pentru vizita si comentari. Va astep ori cand cu comentari bune sau mai putin bune.. Va pup

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      interesanta reteta ta ;si arata si foarte bine

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Trebuie sa fie foarte aromata! Am salvat reteta.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      interesanta reteta...si foarte aspectoasa!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

      Bun,si eu am facut, dar alte cantitati! Pun cate o lingura si in alte mancaruri.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

11 voturi

Ingrediente

  • 2 kg dovleac pläcintar ,2kg ceapa
  • 2kg morcov ,2kg ardei capia rosu
  • 2kg rosi bine coapte ,3 linguri zahar
  • 2 linguri sare ,piper boabe sau macinat ,1l de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

83 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate,imi place placinta cu dovleac ,cred ca si zacusca e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Sarmale de post cu ciuperci și orez