Zacusca de fasole

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr.fasole boabe ( recoltatata din pastai ajunse la maturitate dar inca verzi )
  • 2-3 vinete (aproximativ 1 kg.)
  • 500 gr.ceapa
  • 500 ml ulei
  • 2 kg. gogosari
  • 1 kg.ardei gras
  • 400 gr.pasta de tomate concentratie 20-25% sau 1 litru suc de rosii
  • 400 ml.apa,numai pentru cazul cand folosim pasta de tomate
  • 500 gr.patlagele verzi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de zacusca nu se coace nici o leguma.Ceapa se taie marunt si se topeste in 200 ml.ulei.Vinetele se spala,se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se adauga 4 linguri de sare si se lasa 30 de minute.Amestecam din cand in cand pentru a fi bine cuprinse cu sare.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se trec sub jet de apa si se storc.Gogosarii si ardei se curata de cotoare si seminte,apoi se taie fasii.Fasolea se spala apoi se pune in apa.Se da un singur clocot dupa care apa se arunca,apoi se clatesc cu apa rece.Cand ceapa devine translucida,se adauga bulionul si apa sau sucul de rosii.Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.se adauga legumele si restul de uleiSe fiarbe la foc mic aproximativ o ora avand grija sa amestecam din cand in cand usor pentru a nu se terciui legumele.Boabele de fasole trebuie sa bine fierte fara a se sfarama.cand deasupra se aduna uleiul este semn ca zacusca este fiarta.

Se pune in borcane si se sterilizeaza in functie de capacitatea borcanelor(20 de minute pentru borcane de 400 de grame si 40 de minute pentru borcane de 800 de grame.Poate fi servita atat ca aperitiv ca si ca fel de mancare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise