autor:

Fara foto

» » Aperitive

Zacusca de fasole

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 octombrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 octombrie 2005

Ingrediente
500 gr.fasole boabe ( recoltatata din pastai ajunse la maturitate dar inca verzi ), 2-3 vinete (aproximativ 1 kg.), 500 gr.ceapa, 500 ml ulei, 2 kg. gogosari, 1 kg.ardei gras, 400 gr.pasta de tomate concentratie 20-25% sau 1 litru suc de rosii, 400 ml.apa,numai pentru cazul cand folosim pasta de tomate, 500 gr.patlagele verzi

Dificultate: Medie Timp: 2h

41 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta de zacusca nu se coace nici o leguma.Ceapa se taie marunt si se topeste in 200 ml.ulei.Vinetele se spala,se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se adauga 4 linguri de sare si se lasa 30 de minute.Amestecam din cand in cand pentru a fi bine cuprinse cu sare.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se trec sub jet de apa si se storc.Gogosarii si ardei se curata de cotoare si seminte,apoi se taie fasii.Fasolea se spala apoi se pune in apa.Se da un singur clocot dupa care apa se arunca,apoi se clatesc cu apa rece.Cand ceapa devine translucida,se adauga bulionul si apa sau sucul de rosii.Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.se adauga legumele si restul de uleiSe fiarbe la foc mic aproximativ o ora avand grija sa amestecam din cand in cand usor pentru a nu se terciui legumele.Boabele de fasole trebuie sa bine fierte fara a se sfarama.cand deasupra se aduna uleiul este semn ca zacusca este fiarta.
Se pune in borcane si se sterilizeaza in functie de capacitatea borcanelor(20 de minute pentru borcane de 400 de grame si 40 de minute pentru borcane de 800 de grame.Poate fi servita atat ca aperitiv ca si ca fel de mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

Zacuscă de fasole boabe(pregătită dietetic)

Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, după ce se spală bine. Se fierbe fasolea până se moaie

5 voturi    1 comentariu
9h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    virginia52 (Maestru bucatar):

    Nu am pregatit aceasta reteta intrucat m-a derutat faptul ca la ingrediente sunt trecute si 500 g.patlagele verzi, dar mai departe, la modul de preparare, nu se mai pomeneste nimic despre aceste patlagele. Cum si cand sunt incluse in preparat?

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

41 voturi

Ingrediente

  • 500 gr.fasole boabe ( recoltatata din pastai ajunse la maturitate dar inca verzi )
  • 2-3 vinete (aproximativ 1 kg.)
  • 500 gr.ceapa
  • 500 ml ulei
  • 2 kg. gogosari
  • 1 kg.ardei gras
  • 400 gr.pasta de tomate concentratie 20-25% sau 1 litru suc de rosii
  • 400 ml.apa,numai pentru cazul cand folosim pasta de tomate
  • 500 gr.patlagele verzi

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Crostini cu crema de branza si ardei kapia copt