Vinetele si ardeii se coc la cuptor la foc iute(220grade) pana ce se rumenesc pe toate partile.Intr-o cratita cu apa clocotind se adauga rosiile si se lasa pana incep sa se crape.Se scot,se lasa la racit,urmand sa le decojim.Procedam la fel cu vinetele si ardeii.Toate legumele se toaca marunt.In cratita in care urmeaza sa preparam zacusca(de preferabil de teflon ca sa nu se prinda de fund) se pune la incins doua degete de ulei in care adaugam ceapa tocata marunt si o lasam la calit pana incepe sa se rumeneasca.Adaugam rosiile,ardeii,vinetele,cu timp de 5-7min de calire intre fiecare.Dupa adaugarea vinetelor se pune lingura de delikat,frunzele de dafin,un praf de boia dulce si putin piper.Se amesteca totul timp de 10-15min la foc potrivit amestecand continuu.Se probeaza daca mai trebuie delikat sau putina sare.Se serveste rece.(cu usturoi:))POFTA BUNA!!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii