autor:

LUBITA

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2013

Ingrediente
1 kg ceapa, 4 kg vinete, 1 kg ciuperci de cultura, 1kg ardei kapia, 2 kg rosii bine coapte, 3 linguri bulion de ardei picant (de casa), 1cana ulei, 1frunza de dafin, 3 catei de usturoi (optional), 1lingura cu zahar sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar si 1 lingurita cu sare.

Dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci, adaugam ardeiii copti, curatati, scursi si taiati sau fasii dupa preferinta, vinetele coapte, curatate, puse pe un plan inclinat sa se scurga apoi tocate, rosiile oparite, curatate de coaja si date la blender; amestecam bine totul si lasam sa fiarba incet 30-40min.

Dupa ce a scazut, adaugam si restul ingredientelor, frunza de dafin, bulionul de ardei, piper daca e nevoie, usturoiul zdrobit, 1cana cu apa, amestecam si lasam vasul la cuptor la foc mic 1-2 ore timp in care amestecam din cand in cand;dupa ce a scazut suficient, mai potrivim de gust.

Apoi punem zacusca in borcane, infiletam bine capacele iar pentru o mai mare siguranta, fierbem borcanele 30-40min, le lasam in apa sa se raceasca dupa care le depozitam la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

8 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena Timu , 29 august 2013

    Borcanele se pot tine fierbinti in paturi pana a 2-a zi, pentru a nu le mai fierbe.

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ceapa
  • 4 kg vinete
  • 1 kg ciuperci de cultura
  • 1kg ardei kapia
  • 2 kg rosii bine coapte
  • 3 linguri bulion de ardei picant (de casa)
  • 1cana ulei
  • 1frunza de dafin
  • 3 catei de usturoi (optional)
  • 1lingura cu zahar sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Salata de gogosari cu ghebe