Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar si 1 lingurita cu sare.
Dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci, adaugam ardeiii copti, curatati, scursi si taiati sau fasii dupa preferinta, vinetele coapte, curatate, puse pe un plan inclinat sa se scurga apoi tocate, rosiile oparite, curatate de coaja si date la blender; amestecam bine totul si lasam sa fiarba incet 30-40min.
Dupa ce a scazut, adaugam si restul ingredientelor, frunza de dafin, bulionul de ardei, piper daca e nevoie, usturoiul zdrobit, 1cana cu apa, amestecam si lasam vasul la cuptor la foc mic 1-2 ore timp in care amestecam din cand in cand;dupa ce a scazut suficient, mai potrivim de gust.
Apoi punem zacusca in borcane, infiletam bine capacele iar pentru o mai mare siguranta, fierbem borcanele 30-40min, le lasam in apa sa se raceasca dupa care le depozitam la camara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii