autor:

LUBITA

» » Conserve si muraturi

Zacusca de vinete cu ciuperci

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2013

Ingrediente
1 kg ceapa, 4 kg vinete, 1 kg ciuperci de cultura, 1kg ardei kapia, 2 kg rosii bine coapte, 3 linguri bulion de ardei picant (de casa), 1cana ulei, 1frunza de dafin, 3 catei de usturoi (optional), 1lingura cu zahar sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 3h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar si 1 lingurita cu sare.

Dupa ce s-a evaporat apa din ciuperci, adaugam ardeiii copti, curatati, scursi si taiati sau fasii dupa preferinta, vinetele coapte, curatate, puse pe un plan inclinat sa se scurga apoi tocate, rosiile oparite, curatate de coaja si date la blender; amestecam bine totul si lasam sa fiarba incet 30-40min.

Dupa ce a scazut, adaugam si restul ingredientelor, frunza de dafin, bulionul de ardei, piper daca e nevoie, usturoiul zdrobit, 1cana cu apa, amestecam si lasam vasul la cuptor la foc mic 1-2 ore timp in care amestecam din cand in cand;dupa ce a scazut suficient, mai potrivim de gust.

Apoi punem zacusca in borcane, infiletam bine capacele iar pentru o mai mare siguranta, fierbem borcanele 30-40min, le lasam in apa sa se raceasca dupa care le depozitam la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele,

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Zacusca de vinete cu ciuperci de padure

Se coc vinetele si ardeii. Se curata si se dau prin masina de tocat. Se curata ceapa, se spala si

8 voturi    2 comentarii
5h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magdalena Timu , 29 august 2013

    Borcanele se pot tine fierbinti in paturi pana a 2-a zi, pentru a nu le mai fierbe.

Dificultate

Medie

Timp

3h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg ceapa
  • 4 kg vinete
  • 1 kg ciuperci de cultura
  • 1kg ardei kapia
  • 2 kg rosii bine coapte
  • 3 linguri bulion de ardei picant (de casa)
  • 1cana ulei
  • 1frunza de dafin
  • 3 catei de usturoi (optional)
  • 1lingura cu zahar sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari dulci-acrisori