autor:

licu pop

» » Borsuri si Ciorbe

Zama acra din spinare de porc afumata

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 mai 2010

Ingrediente
o bucata spinare de porc(sa fie mediu spre mare), lapte acru de oaie(se poate inlocui si cu bors), 1 morcov mare, o legatura tarhon, o legatura ceapa verde, o legatura patrunjel, sare,, boia dulce, o lingura de faina, un pahar de lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Aceasta reteta e veche de cand lumea .E o ciorba consistenta si in acelasi timp racoroasa.E o ciorba in care se combina iarna cu primavara si iese o vara racoroasa.Iar de laptele de oaie ce sa zic...el face savoarea si gustul unei ciorbe traditionale
Se fierbe spinarea pana se i-a carnea usor de pe oase.
Dupa ce a fiert dezosam carnea o taiem marunt si o adaugam iar in oala.Verdeturile le taiem marunt tot asa si morcovul si le dam la fiert.Intr-e timp facem un rantas de faina prajita in ulei la care adauga boia si stingem cu laptele.Rantasul il adaugam in ciorba.
Potrivim de acreala cu laptele de oaie.Daca nu avieti se poate acri si cu bors(dar sa fie bors...bors nu din plicuri).Mai dam un colocot dupa care oprim focul punem patrunjelul tocat si acoperim zama cu un capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama acra din spinare de porc afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Coastele afumate se spala ,se pun in apa cat sa fie acoperite si se fierb la foc mic,avand grija

26 voturi    13 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2

Ciorba de burta 2

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

    Arata apetisanta si plina de savoare. Esti un super bucatar.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Aromata si apetisanta! Nici o grija, noi din diaspora am invatat sa facem totul singuri; iau tarite de la brutarie si fac bors de casa dupa reteta regretatului Radu Anton Roman; mie imi place "zama" cat mai acra.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Asta-i zama care sa mananca in Ardeal. Felicitari ! Licule.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      O ciorba deosebita! "Desfatere a narilor si simbol al Ardealului..."

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      E o minunatie din toate punctele de vedere si mi-ai facut o pofta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      Buna Licule cu rantas, chiar ardeleneasca.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

      I-mi lasã gura apã!asa este,cu plicuri si congelate nu merge...mi-am plantat si eu câteva ierburi aromate in vase,din pãcate nu am grãdinã.......

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Desi esti, ardelean, naratiunea ta se apropie de modul explicit de expunere al marelui Creanga. Le faci pe toate asa de gospodareste, si le prezinti, cu asa un patos, incat putini, cred , isi pot linisti poftele.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Suna bine reteta ta,are tot ce-i trebuie.Mai putin ma impac eu cu rantasul prajit,dar il pot inlocuii.

    • Fara foto

      Sidy , 28 mai 2010

      Intr-adevar o ciorba minunata ! Ce bine sa ai stana in apropierea ta.Doar cine nu a mai mancat asemenea ciorba, nu stie ce pierde !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • o bucata spinare de porc(sa fie mediu spre mare)
  • lapte acru de oaie(se poate inlocui si cu bors)
  • 1 morcov mare
  • o legatura tarhon
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura patrunjel
  • sare,
  • boia dulce
  • o lingura de faina
  • un pahar de lapte

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Arata apetisanta si plina de savoare. Esti un super bucatar.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare