Zama cu afumatura

Zama cu afumatura

Ingrediente

  • Pentru vreo 10 portii am folosit:
  • 1,2 kg oase de porc afumate (cu ceva carne pe ele) - am avut bucati de ciolan
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • o bucata telina (un sfert de telina mare)
  • 1 ardei (am folosit din cel oparit si congelat in vara)
  • o ceapa
  • 130 g taietei
  • 1,5 litri zeama de varza
  • sare (optional), la noi zeama era destul de sarata, incat n-am mai pus

Mod de preparare

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume!

Carnea pe care am folosit-o a fost afumata la tara, cu fum adevarat, care trebuia eliminat. Asa ca, dupa ce am spalat-o bine si am curatat-o putin cu cutitul, am pus-o la fiert in apa rece, cu putina sare. Am asteptat sa inceapa sa fiarba, am luat spuma si am lasat-o vreo 15 minute, timp in care a iesit tot fumul din ea, impreuna cu destula grasime. Am aruncat aceasta apa cam inchisa la culoare, si am pus carnea la fiert in alta oala, cu vreo 2-3 litri de apa.

Cand incepe sa fiarba, luam spuma, daca mai face, si dupa ce carnea a fiert inca 10 minute, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina tocate marunt, iar pastarnacul il creastam in 4. Dupa ce fierb cateva minute, adaugam si zeama de varza, nu toata odata, ca s-ar putea sa fie prea multa :) Mai gustam sa nu fie prea acra ciorba si punem pana obtinem gustul pe care il dorim. La final, cu 2 minute inainte de a opri focul, adaugam taieteii. Potrivim ciorba la gust, daca mai e nevoie de sare si presaram patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise