Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume!
Carnea pe care am folosit-o a fost afumata la tara, cu fum adevarat, care trebuia eliminat. Asa ca, dupa ce am spalat-o bine si am curatat-o putin cu cutitul, am pus-o la fiert in apa rece, cu putina sare. Am asteptat sa inceapa sa fiarba, am luat spuma si am lasat-o vreo 15 minute, timp in care a iesit tot fumul din ea, impreuna cu destula grasime. Am aruncat aceasta apa cam inchisa la culoare, si am pus carnea la fiert in alta oala, cu vreo 2-3 litri de apa.
Cand incepe sa fiarba, luam spuma, daca mai face, si dupa ce carnea a fiert inca 10 minute, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina tocate marunt, iar pastarnacul il creastam in 4. Dupa ce fierb cateva minute, adaugam si zeama de varza, nu toata odata, ca s-ar putea sa fie prea multa :) Mai gustam sa nu fie prea acra ciorba si punem pana obtinem gustul pe care il dorim. La final, cu 2 minute inainte de a opri focul, adaugam taieteii. Potrivim ciorba la gust, daca mai e nevoie de sare si presaram patrunjel proaspat tocat pe deasupra.
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii