autor:

autor

» » , Borsuri si Ciorbe, Supe de carne

Zama cu afumatura

    Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 05 februarie 2014

Ingrediente
Pentru vreo 10 portii am folosit:, 1,2 kg oase de porc afumate (cu ceva carne pe ele) - am avut bucati de ciolan, 1 morcov mare, 1 pastarnac, o bucata telina (un sfert de telina mare), 1 ardei (am folosit din cel oparit si congelat in vara), o ceapa, 130 g taietei, 1,5 litri zeama de varza, sare (optional), la noi zeama era destul de sarata, incat n-am mai pus

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

6 voturi

Mod de preparare

Zama asta este un hit, cu mana pe inima va spun ca e cea mai buna din toate ciorbele din lume!

Carnea pe care am folosit-o a fost afumata la tara, cu fum adevarat, care trebuia eliminat. Asa ca, dupa ce am spalat-o bine si am curatat-o putin cu cutitul, am pus-o la fiert in apa rece, cu putina sare. Am asteptat sa inceapa sa fiarba, am luat spuma si am lasat-o vreo 15 minute, timp in care a iesit tot fumul din ea, impreuna cu destula grasime. Am aruncat aceasta apa cam inchisa la culoare, si am pus carnea la fiert in alta oala, cu vreo 2-3 litri de apa.

Cand incepe sa fiarba, luam spuma, daca mai face, si dupa ce carnea a fiert inca 10 minute, adaugam ceapa, morcovul, ardeiul si telina tocate marunt, iar pastarnacul il creastam in 4. Dupa ce fierb cateva minute, adaugam si zeama de varza, nu toata odata, ca s-ar putea sa fie prea multa :) Mai gustam sa nu fie prea acra ciorba si punem pana obtinem gustul pe care il dorim. La final, cu 2 minute inainte de a opri focul, adaugam taieteii. Potrivim ciorba la gust, daca mai e nevoie de sare si presaram patrunjel proaspat tocat pe deasupra.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Zama acra de afumatura cu moare

Zama acra de afumatura cu moare

Carnea de porc afumata (coaste, cotlet cu os, carnat) se taie in bucati potrivite si se pune intr-o

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de carne
Supa de rosii cu pui

Supa de rosii cu pui

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 2 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste,

21 voturi    11 comentarii
50 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru vreo 10 portii am folosit:
  • 1,2 kg oase de porc afumate (cu ceva carne pe ele) - am avut bucati de ciolan
  • 1 morcov mare
  • 1 pastarnac
  • o bucata telina (un sfert de telina mare)
  • 1 ardei (am folosit din cel oparit si congelat in vara)
  • o ceapa
  • 130 g taietei
  • 1,5 litri zeama de varza
  • sare (optional)
  • la noi zeama era destul de sarata
  • incat n-am mai pus

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Supa de rosii cu piept de pui!