Se pune carnea la fiert in apa cu sare. Cand fierbe se reduce focul sub supa si se spumeaza.
Legumele se curata si se taie dupa preferinta. Ceapa se lasa intreaga.
Dupa ce a fost indepartata spuma se adauga legumele, se pune sarea si piperul necesar si se lasa sa fiarba toate la foc mic de tot ca sa fie zama cat mai limpede.
In apa cu sare se fierb si tascutele cam 10 minute. Se lasa sa se odihneasca , apoi se strecoara, se puj sub un jet scurt de apa si dupa aceea intr-un castron in care adaugam cateva polonice cu supa , pina nivelul il depaseste pe cel al tascutelor.
In felul acesta zama nu se va mai tulbura nici a doua zi.
Zama se serveste cu tascute si cu zarzavatul din ea, cu patrunjel verde presarat deasupra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii