autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Zama de curechi proaspat

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 iulie 2012

Ingrediente
1/2 de varza proaspata, 2 cartofi rosii, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 2 linguri de orez, 2 cepe, 2 linguri de ulei, 1 lingura faina alba, 200 ml smantana, sare, piper, patrunjel si marar verde, 1 cana de bulion.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Daca poftiti o ciorba hranitoare, atunci puteti alege aceasta zama de curechi proaspat. In Ardeal varza se mai numeste si curechi. Curechiul este o leguma nutritiva bogata in minerale si vitamine, este de preferat sa se consume in stare cruda, insa este bun si procesat termic. Va recomand o reteta de zama ardeleneasca, buna de tot, si usor de preparat.
Intro oala puneti la fiert 3,5 l apa, cand fierbe adaugati morcovii, patrunjelul, cartofii, curatati, spalati si taiati cubulete. Lasati sa fiarba 5-10 minute, timp in care taiati varza fideluta si ardeii cubulete, dupa care le adaugati la fiert peste celelate legume. Tot acum puneti si 2 linguri de orez curatat de impuritati, spalat si scurs de apa. Cand legumele si orezul sunt fierte, separat intro tigaie puneti la incins cele 2 linguri de ulei, adaugati ceapa taiata marunt, caliti usor, adaugati faina, auriti rantasul apoi il stingeti cu 1 cana de bulion. Amestecati sa nu se faca cocoloase si adaugati acest rantas in oala peste legume, potriviti de sare, adaugati piper macinat dupa gust. Lasati zama sa mai clocoteasca 1 minut apoi stingeti focul. Smantana se amesteca cu 2 linguri apa rece, se omogenizeaza si se toarna peste zama din oala. Deasupra presarati marar si patrunjel verde tocate. Optional puteti adauga putin otet daca doriti ca zama sa fie mai acrisoara. Merge bine cu ardei iute!
Daca ti-a placut reteta noastra "Zama de curechi proaspat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole Verde

Ciorba de Fasole Verde

Taiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pregatim aragazul si o oala in care vom face

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 august 2012

    Alexandrina, te astept, as fi bucuroasa sa te am oaspete.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 august 2012

    Vin si eu la masa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Nu vei regreta Constanta, spor la gatit.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

      Multumesc Maria ,sigur voi face si eu !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Constanta e tare buna si daca mai pui o lingura de smanatana la servire, e o bunatate.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      Sidy, cam ai dreptate.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

      Tare buna-i zama asta a ta de curichi !!! Pe caldurile astea e buna si rece din frigider....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Nu am facut pana acum varza cu cartofi si orez dar imi place cum arata si o voi incerca si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1/2 de varza proaspata
  • 2 cartofi rosii
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura faina alba
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel si marar verde
  • 1 cana de bulion.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Alexandrina, te astept, as fi bucuroasa sa te am oaspete.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste