Daca poftiti o ciorba hranitoare, atunci puteti alege aceasta zama de curechi proaspat. In Ardeal varza se mai numeste si curechi. Curechiul este o leguma nutritiva bogata in minerale si vitamine, este de preferat sa se consume in stare cruda, insa este bun si procesat termic. Va recomand o reteta de zama ardeleneasca, buna de tot, si usor de preparat.
Intro oala puneti la fiert 3,5 l apa, cand fierbe adaugati morcovii, patrunjelul, cartofii, curatati, spalati si taiati cubulete. Lasati sa fiarba 5-10 minute, timp in care taiati varza fideluta si ardeii cubulete, dupa care le adaugati la fiert peste celelate legume. Tot acum puneti si 2 linguri de orez curatat de impuritati, spalat si scurs de apa. Cand legumele si orezul sunt fierte, separat intro tigaie puneti la incins cele 2 linguri de ulei, adaugati ceapa taiata marunt, caliti usor, adaugati faina, auriti rantasul apoi il stingeti cu 1 cana de bulion. Amestecati sa nu se faca cocoloase si adaugati acest rantas in oala peste legume, potriviti de sare, adaugati piper macinat dupa gust. Lasati zama sa mai clocoteasca 1 minut apoi stingeti focul. Smantana se amesteca cu 2 linguri apa rece, se omogenizeaza si se toarna peste zama din oala. Deasupra presarati marar si patrunjel verde tocate. Optional puteti adauga putin otet daca doriti ca zama sa fie mai acrisoara. Merge bine cu ardei iute!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii