Tai slanina cubulete si o pui in oala sa se prajeasca. In grasimea rezultata adaugi ceapa si usturoiul verde, taiate marunt (cind e iarna poti folosi ceapa si usturoiul uscate). Lasi sa se raceasca putin, cit sa se inmoaie, dupa care pui circa 4 litri de apa. Cind da apa in clocot, adaugi salata verde, spalata mai intai si rupta in bucati potrivite. Poti folosi si salata de la borca pe care ai conservat-o pentru iarna, dar e mai buna proaspata. Lasi sa fiarba, adaugi sare, piper, iar cind e aproape gata fiarta salata, faci separat un amestec de smantina si lapte batut, apoi il torni in oala.
Mai lasi sa dea un clocot si e gata zama. Pui leustean tocat deasupra si servesti atit calda, cit si rece.
E deliciaosa oricum.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii