autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Zarzavat pentru ciorbe

Autor: sorina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Ingrediente
5 kg ardei gras, 2 kg morcovi, 500 gr pastarnac, 4 leg de patrunjel, 2 legaturi leustean, sare grunjoasa dupa gust, 1 pachet de conservant

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Legumele si verdeturile se spala bine. Ardeii curatati de seminte se toaca marunt (eu le-am dat prin masina de tocat). Morcovii si pastarnacul curatati se da prin razatoare. Verdeata se toaca marunt.

Toate legumele si verdeturile se amesteca intr-un vas mare, peste ele se pune sare grunjasa si conservantu. Se amesteca pana ce sarea se topeste dupa care se pun in borcane sterilizate. Se pun capacele si se aseaza in camara la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Zarzavat pentru ciorbă (foarte bun)

Se taie toate cubuleţe. Rosiile se decojesc. Se pune sare. Se pun pe foc sa se moaie puţin. La

2 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Marar in otet

Marar in otet

Spalati bine si uscati borcanele. Spalati si zvantati mararul, indepartati partea mai groasa a tulpinii

12 voturi    12 comentarii
10 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5 kg ardei gras
  • 2 kg morcovi
  • 500 gr pastarnac
  • 4 leg de patrunjel
  • 2 legaturi leustean
  • sare grunjoasa dupa gust
  • 1 pachet de conservant

Raporteaza reteta

Retete
de sorina
Suzette

Suzette

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Nuca caramelizata

Nuca caramelizata

Caramelizam zaharul, iar cand a devenit auriu adaugam nuca netaiata si amestcam bine. Rasturnam pe

1 vot    1 comentariu
10 min
Dulciuri diverse
Tocana de vinete cu orez ( de post )

Tocana de vinete cu orez ( de post )

Se toaca ceapa, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)