Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin.
Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat.
In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie.
Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede.
A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul.
Amestecam si lasam la macerat maxim o ora.
Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece.
Sa aveti pofta!
Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteIncearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasaIncearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii