Iata 10 sfaturi utile pentru a obtine cele mai reusite eclere. Afla trucuri esentiale pentru un aluat perfect, coacere impecabila si umpluturi delicioase pentru eclere de casa irezistibile.
1. Masoara corect ingredientele:
Foloseste o cantar de bucatarie pentru a masura ingredientele cu precizie. Proportiile exacte sunt esentiale pentru consistenta corecta a aluatului.
2. Foloseste faina de calitate:
Opteaza pentru faina de uz general, de buna calitate. Aceasta asigura un echilibru ideal intre gluten si amidon, necesar pentru aluatul choux.
3. Fierbe apa si untul corect:
Asigura-te ca apa si untul ajung la un punct de fierbere complet inainte de a adauga faina. Untul trebuie sa fie complet topit pentru a evita separarea grasimii.
4. Adauga faina deodata:
Adauga faina in apa si unt deodata si amesteca rapid pentru a evita formarea cocoloaselor. Gateste amestecul pana cand se desprinde de peretii cratitei si formeaza o pelicula fina pe fundul acesteia.
5. Raceste usor aluatul:
Lasa aluatul sa se raceasca putin inainte de a adauga ouale. Daca este prea fierbinte, ouale se vor gati partial, afectand textura finala.
6. Adauga ouale treptat:
Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Verifica consistenta aluatului inainte de a adauga urmatorul ou. Aluatul trebuie sa fie neted, lucios si sa formeze o banda groasa atunci cand este ridicat cu spatula.
7. Verifica consistenta:
Aluatul ar trebui sa fie destul de gros incat sa-si mentina forma, dar suficient de moale pentru a se lasa usor pus in pos. Daca este prea gros, adauga un ou suplimentar, batut usor.
8. Foloseste un pos de patiserie:
Pentru a obtine forma perfecta, foloseste un pos de patiserie cu duza mare, in forma de stea sau rotunda. Poseaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand suficient spatiu intre eclere sau choux-uri pentru a se extinde.
9. Cuptorul corect preincalzit:
Preincalzeste cuptorul la temperatura corecta (de obicei 200-220°C). Incepe coacerea la o temperatura mai inalta pentru a ajuta eclerele sa creasca rapid, apoi redu temperatura pentru a termina coacerea fara a arde exteriorul.
10. Nu deschide usa cuptorului:
Evita deschiderea usii cuptorului in primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prabusirea aluatului. Verifica eclerele doar spre finalul timpului de coacere pentru a te asigura ca sunt aurii si crocante.
Tine cont de aceste sfaturi, urmeaza-le si vei obtine cele mai reusite eclere.
![]()
Aici gasesti reteta simpla de aluat pentru eclere sau choux >>> aluat pentru eclere si choux - reteta pas cu pas. Spor la treaba!



Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...
Varza a la Cluj
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii