Iata 10 sfaturi utile pentru a obtine cele mai reusite eclere. Afla trucuri esentiale pentru un aluat perfect, coacere impecabila si umpluturi delicioase pentru eclere de casa irezistibile.
1. Masoara corect ingredientele:
Foloseste o cantar de bucatarie pentru a masura ingredientele cu precizie. Proportiile exacte sunt esentiale pentru consistenta corecta a aluatului.
2. Foloseste faina de calitate:
Opteaza pentru faina de uz general, de buna calitate. Aceasta asigura un echilibru ideal intre gluten si amidon, necesar pentru aluatul choux.
3. Fierbe apa si untul corect:
Asigura-te ca apa si untul ajung la un punct de fierbere complet inainte de a adauga faina. Untul trebuie sa fie complet topit pentru a evita separarea grasimii.
4. Adauga faina deodata:
Adauga faina in apa si unt deodata si amesteca rapid pentru a evita formarea cocoloaselor. Gateste amestecul pana cand se desprinde de peretii cratitei si formeaza o pelicula fina pe fundul acesteia.
5. Raceste usor aluatul:
Lasa aluatul sa se raceasca putin inainte de a adauga ouale. Daca este prea fierbinte, ouale se vor gati partial, afectand textura finala.
6. Adauga ouale treptat:
Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Verifica consistenta aluatului inainte de a adauga urmatorul ou. Aluatul trebuie sa fie neted, lucios si sa formeze o banda groasa atunci cand este ridicat cu spatula.
7. Verifica consistenta:
Aluatul ar trebui sa fie destul de gros incat sa-si mentina forma, dar suficient de moale pentru a se lasa usor pus in pos. Daca este prea gros, adauga un ou suplimentar, batut usor.
8. Foloseste un pos de patiserie:
Pentru a obtine forma perfecta, foloseste un pos de patiserie cu duza mare, in forma de stea sau rotunda. Poseaza aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand suficient spatiu intre eclere sau choux-uri pentru a se extinde.
9. Cuptorul corect preincalzit:
Preincalzeste cuptorul la temperatura corecta (de obicei 200-220°C). Incepe coacerea la o temperatura mai inalta pentru a ajuta eclerele sa creasca rapid, apoi redu temperatura pentru a termina coacerea fara a arde exteriorul.
10. Nu deschide usa cuptorului:
Evita deschiderea usii cuptorului in primele 20 de minute de coacere pentru a preveni prabusirea aluatului. Verifica eclerele doar spre finalul timpului de coacere pentru a te asigura ca sunt aurii si crocante.
Tine cont de aceste sfaturi, urmeaza-le si vei obtine cele mai reusite eclere.
![]()
Aici gasesti reteta simpla de aluat pentru eclere sau choux >>> aluat pentru eclere si choux - reteta pas cu pas. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii