5 motive să consumi spirulină și beneficiile acesteia

Comprimatele cu spirulină sunt cea mai simplă metodă de a consuma acest ingredient

Spirulina, specia de alge originară din zonele tropicale ale Americii Centrale şi ale Africii, a devenit extrem de populară în ultimii ani. Sursă importantă de fitonutrienți esențiali pentru sănătatea organismului, este considerată „alimentul viitorului”. Este recunoscută pentru capacitatea sa de a reduce oboseala și a conferi energie organismului, este un ajutor excepțional pentru buna funcționare a inimii, ficatului și rinichilor și sprijină sistemul imunitar. Spirulina combate îmbătrânirea prematură, anxietatea, depresia și este recomandată ca adjuvant în tratamentul hepatitelor cronice, diabetului, obezității, hipertensiunii arteriale și nivelului crescut al colesterolului. Pentru toate aceste motive, spirulina, specia de alge albastre-verzi întâlnită în ape sărate și dulci, este considerată unul dintre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Sub formă de pudră sau ca supliment alimentar sub formă de tablete, ai toate motivele să introduci în dietă spirulina. Iată câteva dintre cele mai importante beneficii ale acesteia!

Spirulina este sursă de proteine și de nutrienți esențiali sănătății

Spirulina conține până la 70% proteine, ca urmare, poate completa meniul vegetarienilor, veganilor și este o soluție inspirată pentru persoanele care țin post ocazional. Superaliment complex, spirulina conține peste 100 de nutrienți, aminoacizi, minerale, oligoelemente (calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, cupru, mangan, crom, sodiu, potasiu și seleniu), enzime și vitamine (A, D, E, B1, B2, B3, B6, B7, B8 și K). Este un excelent detoxifiant și totodată susține sănătatea oaselor și a dinților, pentru că e bogată în calciu.

Are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare

Un beneficiu important al spirulinei este că protejează de stresul oxidativ, cel responsabil cu îmbătrânirea prematură a organismului, de apariția inflamațiilor cronice și predispoziția la bolile canceroase. Toate acestea se datorează principalului ei component, ficocianina. Acesta îi conferă, de altfel, și culoarea specifică, albastră-verzuie.

Susține sănătatea cardiovasculară

Consumul de spirulină sub formă de suplimente alimentare contribuie la sănătatea inimii și a vaselor de sânge. Specialiștii susțin că această specie de alge favorizează scăderea nivelului colesterolului „rău”, cel care predispune la boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral.

Crește senzația de sațietate și previne acumulările de grăsime

Persoanele care vor să slăbească au un aliat important în spirulină. Fiind o bogată sursă de proteine și nutrienți, spirulina conferă rapid senzația de sațietate și ajută la prevenirea acumulării de grăsime hepatică. Este frecvent utilizată în curele de detoxifiere a organismului (în eliminarea metalelor grele) și în diete de slăbire, pentru că poate ajuta la creșterea ratei metabolice.

Crește nivelul de energie al organismului și imunitatea

Suplimentele cu spirulină îți dau o stare de bine pe tot parcursul zilei

Un beneficiu deloc de neglijat al spirulinei este că aduce un plus de vitamine și minerale organismului și astfel contribuie la creșterea nivelului de energie. Bogată în acizi grași esențiali și clorofilă, spirulina poate stimula producția de anticorpi care luptă cu infecțiile. Totodată, așa cum se arată într-un studiu publicat de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite, spirulina poate ameliora anemia și stimula imunitatea în cazul seniorilor.

Includerea spirulinei în dietă are o multitudine de beneficii, între care se mai numără și:

- Reducerea simptomelor alergice.

- Este un ajutor important în gestionarea diabetului.

- Contribuie la sănătatea digestivă.

- Tratează candidoza.

- Menține sănătatea și elasticitatea pielii.

- Este adjuvant al bunei funcționări a sistemului nervos, contribuind la prevenirea anxietății și depresiei.

Dacă îți dorești să incluzi în dietă spirulina ca supliment alimentar, ai grijă ca aceasta să conțină extracte standardizate, în doze optime, pentru ca eficiența sa să fie cât mai ridicată.

Sursă foto: shutterstock.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise